30. september 2010
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arvamus: kohtute raamatupidamiskeskus esitab eksitavaid fakte

Kohtute raamatupidamiskeskus esitab eksitavaid ja vastukäivaid fakte õigustamaks keskuse kolimist Taskusse.

Esitame Tarmeko KV poolsed tuvastatavad faktitäpsustused, kirjutas Tarmeko KV OÜ juhatuse liige Ago Nigul.

Tarmeko KV OÜ on kinnitanud oma  valmisolekut vajadusel ruumistruktuuride muutmiseks. Seda on korduvalt kliendile kinnitatud e-mailidega (14.07; 10.08; 11.08; 30.08; 14.09.2010). Erinevaid ja korrigeeritud ruumilahendusi on arhitekt esitanud kolmel korral. Kogu planeering asub ühel korrusel, et asjaajamine oleks lihtne ja loogiline. Kordagi pole tõstatatud küsimust kolme köögi vajadusest.

Vastupidi, meile esitatud tingimustes oli üks köök. Ka kolm kööki (puhkenurka) oleks ruumilahendused võimaldanud, kui meid oleks sellest vajadusest teavitatud.

Kinnitasime korduvalt oma valmisolekut ruumid üle anda 23. septembril, et mitte põhjustada tarbetut kolimist ajutisele pinnale. Arvestades, kui kulukas, turvariske põhjustav ja ebamugav see töötajatele on, tundub ka see meile ebaloogilise sammuna.

19. augustil kinnitas Aare Aun, justiitsministeeriumi varahalduse peaspetsialist, oma e-kirjas: ”Seal (TASKUS -toim) on seejuures pind ka mõnevõrra väiksem, mis hetkel teeb atraktiivsemaks just otse kesklinnas asuva üüripinna.” Haimi väidab vastupidist, et Taskus on neil 48 ruutmeetrit rohkem, ja et see on eeliseks.

Tarmeko KV on ka kinnitanud, et võib ruume juurde pakkuda või vähendada nii, et kõik ruumid oleks jäänud samale korrusele (30.08.2010 saadetud e-mail). 14. septembri pakkumises oli üldpind 496, 28 ruutmeetrit hinnaga 95 krooni ruutmeetri eest või koridorideta pind 388,2 ruutmeetrit hinnaga 110 krooni ruutmeetri eest. 16. septembril saadetud pakkumises suurendasime kabinettide arvu 485,5 ruutmeetrini hinnaga 105 krooni ühe ruutmeetri eest.

Viimase pakkumise üürihindade vaheks saame sarnaselt Äripäevaga 13 krooni ehk 118 krooni ruutmeeter TASKU ja 105 krooni ruutmeeter TARMEKO.

Väide, et vaid kaks töötajat soovisid Tarmeko KV pinda tundub meile kummalisena. Kohtute raamatupidamiskeskusest on ruumidega tutvumas käinud Christer Haimi ja Elen Eigo Aunbaum. Ülejäänud 26-le raamatupidamiskeskuse inimesele pole kahjuks õnnestunud ruume tutvustada.

Huvitav, kas töötajatele tõesti meeldib parkida oma autod mööda linna laiali korraliku tasuta parkla asemel.

Tarmeko KV büroohoones on rentnikuks viis erinevat IT-firmat, kes muude teenuste hulgas pakuvad ka ööpäevaringset tugi- ja hooldusteenust. Hoones on olemas Elioni ja RIA andmeside ühendused, lisaks pakkusime SAF profilinki, mida kasutab näiteks Eesti Energia, Elering, ASO ning seadmetel on NATO sertifikaat.

Mehitatud valve ja kaameravalve vajadusest pole meid teavitatud. Tarmekol käivad läbirääkimised G4S-iga lisakaamerate paigaldamiseks tööstus- ja olmehoonetele, mis hõlmaks ka büroohoonet. Kaamerate paigaldamise läbirääkimisest sai klienti informeeritud.

Tarmeko KV OÜ-le pole tänaseni edastatud kirjalikku põhjendust pakkumise tagasilükkamise kohta. Christer Haimi kirjalik info oli avaldatud hoopis 21.09.2010 aripaev.ee-s. Tarmekole pole seda saadetud. Seepärast pöörduski Tarmeko 22. septembril oma kirjaga justiitsministri poole. Vastus pole veel saabunud.

Avaliku sektori ametnikud peaksid enda poolt kulutatavates rahasummades nägema reaalset eestimaalaste poolt teenitud raha. Kes otsustab, see ka vastutagu!

Teeme ettepaneku, et kallimate ruumide kasuks otsustanud ametnikud annaksid  vahesumma oma taskust heategevusele või mõnele lastekodule.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474