23. märts 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

5 soovitust: kuulutus müüma!

Kuigi aasta-aastalt lähevad kinnisvarakuulutused paremaks, nii fotod, info kuvamine kui ka kuulutuste mitmekeelsena esitamine, võib pea pooltele kinnisvarakuulutustele ette heita info vähesust või lausa valeinformatsiooni esitamist.

Portaali KV.EE poolt vaadatuna on kõige rohkem eksimisi asukoha märkimisega. Tihti tuleb ette teiste linnaosade korterite paigutamist näiteks kesklinna alajaotusesse, mis võib anda vihje huvilisele, et kui juba püütakse neid eksitada selle informatsiooniga, kas siis võib õigeks pidada kuulutuses toodud muud infot.

Üks olulisim viga just müügikuulutuste juures on kuulutuste juures valesti märgitud või märkimata jäetud ruutmeetrid. Tühjaks jäetud ruutmeetrite lahtri korral ei kalkuleeri portaal ka ruutmeetrihinda ning nii võidakse välja jääda ruutmeetri hinna otsingutest ning kaotada potentsiaalseid huvilisi. Tihti ei kontrollita üle korteri pinna suurust kinnisturegistrist ja märgitakse see number mälu järgi. Palju juhtub ka seda, et korteri pindala hulka arvestatakse ka panipaiga või rõdu suurus, kus erinevus võib nii küündida kümnetesse ruutmeetritesse, mis omakorda muudab ruutmeetri hinda oluliselt ebatäpsemaks.

Ei ole uudis, et pilt on kõnekam kui tuhat sõna. Esimene valik kuulutusega tutvumiseks tehakse oma otsingu kriteeriumi raames kuulutuse esipiltide põhjal. Meie kogemusel töötavad kuulutuse avapiltidena kõige paremini sisevaated. Kuulutuse juurde käivad fotod tuleb teha võimalikult atraktiivsed ning ülevaatlikud.  Soovitav on ennekõike koristada ruumid ning peita ära ka liigsed isiklikud asjad, et huvilised saaksid end ise selles kodus ette kujutada. Kõike ära peitma kindlasti ei pea, sisustatud korter loob kindlasti kodusema mulje. Kuulutuses peab aga kindlasti olema märgitud, mis piltidel olevast mööblist ja tehnikast on hinna sisse kuuluv ja mis mitte, muidu võidakse eeldada, et hinna sisse jääb kogu sisustus. Alati võib jätta ruumi ka läbirääkimisteks mainides, et on korterisse mööbli sisse jätmise võimalus. Kuulutuse juures kohtame liiga harva elamispinna plaani, mis annaks ülevaate tubade-ruumide paiknemisest ning suurusest.

Kõige otsitumad märksõnad portaalis on juba vähemalt paar viimast aastat olnud saun, rõdu ja meri. Sauna ja rõdu olemasolul ning kui meri on mõistlikult lähedal, kasutage neid kuulutuse juures olevas reklaamlauses. See aitab kuulutusel otsingus esile tulla. Või siis lisage sinna mõni oma korteri parim iseloomustav argument. Näiteks: hoovipoolsete akendega ja tasuta parkimisega kodu Uue Maailma asumis.

Oluline on kuulutuse juures kindlasti veel ära märkida pinna ja sisustuse seisukord, küttesüsteem, kommunaalkulud talvel ja suvel, parkimise võimalused,  panipaigad, lähedal asuvad objektid (kauplused, spordirajatised, lastemänguväljakud jne.). Näidiskuulutusega saab tutvuda http://www.kv.ee/kuulutus1

Kinnisvarakuulutuse teksti kirjutades mõtle, kes võiks olla potentsiaalne uus elanik. Kui see on lastega noor pere, siis kindlasti on lasteaedade, mänguväljakute ja koolide info oluline, kui aga hoopis lasteta noored, siis võiks seal pigem olla info, et mis raha eest saab taksoga kesklinnast koju või kui mitu minutit autoga või bussiga kulub sõitmiseks lähimasse spordiklubisse, milline vaade avaneb rõdult või mis kell sinna päike paistab.

Kuulutust sisestades tutvuge ka teiste kuulutustega, vaadake milline teile kõige enam meeldib ning hinnake, mis on selles kuulutuses hästi tehtud, et paneks huvilisi just sellele klikkima ning püüdke ka oma kuulutus sarnaselt koostada.

Kinnisvarakuulutust lisades pea meeles:

- Täida kõik etteantud lahtrid õige informatsiooniga: aadress, ruutmeetrid, kommunaalkulud, energiamärgis, kaardil kuvatav asukoha täpsus, sisustus.

- Vaata, et kuulutuses olevad pildid annaksid hea ülevaate ja oleksid kvaliteetsed. Parimaks esipildiks on sisevaate pilt.

- Kuulutuse tekst kirjuta alajaotustena, nii on ülevaatlikum teksti lugeda ning pööra tähelepanu õigekirjale.

- Mõtle, kes on kõige õigem sihtgrupp sinu kinnisvarale. Noortele ja üksikutele inimestele rõhuta hobisid, transpordivõimalusi ja peredele kindlasti ka lastega seotud tegevuste plusse.

- Püüa kuulutus sisestada mitmes keeles, alati võid kuulutuses mainida, mis keeltes sina oled suuteline vastama. Kui teistesse keeltesse tõlkimine on keeruline, siis kasuta maksimaalselt  kuulutuse sisestamisel ette antud nimekirja, mis automaatselt tõlgib märksõnad teistesse portaalis olevatesse keeltesse.

Autor: Kristiana Põld

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474