Autor: Agur Tammistu • 6. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara müügikampaaniad muutunud agressiivsemaks

On märgata, et kinnisvaraarendajad on tõepoolest alustanud aktiivse turundamisega.                          

Kinnisvara omanikud vähendavad oma tulu sellega, et turundavad kõvasti, kuid uusarenduste puhul on selline turundustegevus juba enne müügikuludesse arvestatud. Kuigi uusarenduste ruumeetrihind on ehitushinnast oluliselt kõrgem, sisaldab see lisaks otsestele ehituskuludele ka maa ostu, projekteerimist, müüki ja muid pikaaegsete arendustegevusega seotud kulusid. Kui ehitajad lepivad ehk 10%-lise marginaaliga, siis kinnisvaraarendajad soovivad endiselt 20%-list marginaali ning praeguste hindade juures suurele langusele ruumi ei ole.

Samal ajal haaravad kinnisvaramüüjad jõuga järelturgu, pakkudes eksklusiivlepinguga müüki antud korterite omanikele erinevaid soodustusi kohe kätte, kas spaapakettide, kaubanduskeskuste kinkekaartide või näiteks oma rahana. Varem oli nii, et kinnisvara müüki saamiseks võimaldasid kinnisvarabürood osaleda vaid teleri või muu hüve loosimises.

Kohe kätte soodustuste trend hakkas levima Ida-Virumaalt ja on nüüd jõudnud ka Tallinna. Uusi kortereid tuleb samal ajal nii palju peale, et vanematest korteritest lahtisaamiseks peab paratamatult hinda langetama. Arco Vara ei paku raha kohe kätte. Meie sõnum on, et müüme kiiresti ja spaasse või puhkusele saad sõita juba oma raha eest.

Ostjatele ei lähe praegused uusarenduste kampaaniad suuremat korda. Nad küsivad kinnisvaraarendajailt paremat hinda, tasuta panipaika ning parkimist hinna sees.

Näiteid kinnisvarafirmade mõnedest kampaaniatest

* Pindi kampaania http://www.pindi.ee/puhkama

* LVMi raha, millel on kujutatud firma asutaja Andres Sutt. 100-eurone LVMi raha annab 100 € soodustust maaklerteenusest ja 10-eurone 10 € soodustust hindamisteenusest.http://www.lvm.ee/lvm-kinnisvara-kingime-igale-kliendile-kodumessil-100e/

* Domus maksab vihjajale, kui tehinguni jõuab

http://www.domuskinnisvara.ee/saada-oma-vihje

* Arco Vara ja Ober-Hausi kodulehel on hindamise kampaania koostöös Swedbankiga. Kampaania sisuks on tavahinnast soodsam hindamisteenus ja kodulaen Swedbankist, http://www.arcovara.ee/swedbank; http://www.ober-haus.ee/kampaania/

Näiteid kinnisvaraarendajate mõnedest kampaaniatest

* Endover

* YIT kampaania - hinnas köögimööbel ja garderoobikapp – Vibu 3 ja 5

* Kampaaniaid on olnud Pärnaõue elurajoonis, Uuslinna 6, jm

* Agur Tammistu kommentaar on ajendatud kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompargi väljaütlemisest oma turuanalüüsi reklaamimisel, et paljud kinnisvaraarendajad pakuvad ostjatele hulgi hinna- ja muid soodustusi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474