5. jaanuar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Mugav elu linnasüdames

Kristiine on turvaline ja ilus ümbruskond eramute ja ridamajadega. Rohelised tänavad, lopsakad aiad ja palju enam avarust juba mõne minuti kaugusel südalinnast. Läheduses on mänguväljakutega park, koolid ja toidupoed. Ühendused linna eri tõmbekeskustesse on väga head.

Nõmme tee 60 hoonestuslahendus on kavandatud  eramajadele sarnasemalt paarismajadena ja on kooskõlas ümbritseva valdavalt eramajadega keskkonnaga. Muutuvate katuseharja kõrgustega,  paarismajadena liigendatud ja sopiline hoonestus pakub rohkem privaatsust ning on hubasemad oma õhulisema ja väiksema mahuga. Kui lisada veel detaile - erinevad fassaadimaterjalid, varikatused, variluugid, markeeritud aknaavad, esinduslikud sissepääsud, rambid ja istutuskastid - siis on tulemuseks huvitav ja silmailu pakkuv linnamaja. Linnamaja, sest siin on ühendatud nii eramute, ridaelamute, paarismajade kui ka linnakorterite paremad omadused.

Null küttekuludega linnamaja, parem keskkond ja kaasaja mugavused 

Esimesed  liginullenergiahooned linna südames. Koduomanikele tähendab see, et maja ülalpidamise kulud puuduvad ja tasuda tuleb ainult valgustuse, kodutehnika jms elektrikulude eest. Haljastuse kastmiseks, tualettidele, ruumide või pesupesemiseks sadevee taaskasutamise lahendus vähendab lisaks veekulusid kuni kolmandiku. Hoone küttesüsteem koosneb maaküttest ja päikesepaneelidest. Maasoojuspumba abil muundatakse maapinda salvestunud päikeseenergia  hoone ja sooja tarbevee soojendamiseks vajalikuks soojusenergiaks.  Maasoojuspumba tööks vajalik elekter toodetakse oma päikesepaneelidega. Päikesepaneelide elektrit kasutatakse ka muude elektriseadmete tarbeks ja elektri ülejäägid  müüakse üldisesse elektrivõrku. Lisaks on hoone asetus ja suurte klaaspindade paigutus valitud selliselt, et võimalikult palju kasutada vabasoojust päikesest ruumide küttevajaduse vähendamiseks. Seepärast nimetamegi oma lahendust Päikesemajaks, sest piisab ainult päikesest.

Parem sisekliima ja kvaliteet

Kuumaperioodil on ruumide üleliigne kuumenemine takistatud lõunaküljel suuri aknaid varjutavate pikkade räästastega. Lisaks kasutatakse aktiivseid jahutuse meetmeid ja ruume jahutatakse läbi ventilatsiooni õhu ja ruumide konstruktsioonide jahutamise. Valitud jahutuslahendused aitavad elanikel tunda ennast ka suvisel kuumaperioodil mõnusalt ning jahutatud magamistubades on alati värske ärgata. Heliisolatsiooni parendamiseks kasutatakse erilahendusega klaaspakette ja massiivseid betoonkonstruktsioone majade vahelistes seintes, väliseintes ja korruste vahelagedes. Lisaks paremale müratõkkele akumuleerivad massiivsed  materjalid  akende kaudu päikese vabasoojuse ning hoone konstruktsioonide akumuleeriv suur mass ühtlustab temperatuuride kõikumisi. Siseõhu hea kvaliteet tagatakse efektiivse soojusvahetiga ventilatsiooniseadmega.  Õhuvahetus on tähtis, et siseõhu kvaliteet püsiks hea ning niiskus ja õhus olev saaste saaks asenduda puhta õhuga. Eluruumide veelgi parema sisekliima saavutamiseks kasutame kesktolmuimeja süsteemi. Puhas siseõhk on oluline kõigile aga eriti inimestele, kellel esineb allergiat või ülitundlikkust. Kesktolmuimejast välja puhutav õhk juhitakse hoonest välja, millega tagatakse siseruumide puhtam õhk ning kahjulike mikroosakeste vähenemine eluruumides. 

Väga energiatõhusad hooned on ka väga kvaliteetsed, sest tulemuste saavutamine on võimalik ainult läbi parimate lahendustega hoone projekteerimise, õigete materjalide kasutamise ja ehitamise. Tulenevalt kõrgetest nõudmistest konstruktsioonide o?hupidavusele ja minimaalsetele külmasildadele on välditud sellised lahendused, mis vähendavad konstruktsioonide eluiga või suurendavad ohtu selle elanike tervisele. Iga hoone valmimisel kontrollivad spetsialistid hoone õhu- ja soojuslekkeid ro?hutesti ja infrapunauuringutega.

Rohkem mugavusi 

Iga linnamaja juurde kuulub targa maja lahendus. Targa maja lahendusega juhitakse valve- ja tulekahju häiresignalisatsiooni, eluruumide temperatuuri ja õhuvahetust vastavalt tegelikule vajadustele. Koduautomaatika avab ja sulgeb katuseaknaid ja selle päikeseruloosid vastavalt sisetemperatuuridele ja vajadusele takistada päikesel ruume üle kütta või vastupidi avab aknad, et loomulikul viisil ruume tuulutada. Koduautomaatika võimaldab parimal viisil tagada turvalisuse, optimaalse ja säästliku energiatarbimise ning seeläbi veelgi väiksemad kulutused. Paigaldatud koduautomaatikat on omanikel võimalik edasi täiendada igal ajal ja lisada erinevaid mugavuslahendusi – mugav valgustuse juhtimine vastavalt kodustele toimingutele ja sündmustele, aknakatete automaatne liigutamine etteantud ärkamisaegadele ja välisvalguse tingimustele, videovalve jne. Video lahendusega fonolukusüsteem pakub  majaomanikele paremat ülevaadet ja suuremat turvalisust. Kahepoolne pildi vahendusel külalistega suhtlus ja värava avamine on võimalik kodus diivanilt tõusmata või maailma teisest otsast kasutades oma nutiseadmeid. 

Parem planeering

Planeeringute kavandamisel on eesmärgiks on selle elanike suurem privaatsus ja mugavus ning välditud on ruumide ristkasutamist. Planeeringulahendused sisaldavad muuhulgas:

• vanemate magamistoa erilahendus – suur magamistuba  koos oma garderoobi ja vannitoaga, et oleks rohkem hetki endale ja teineteisega• 2 vannituba ja külaliste wc – mõeldud on kõigile pereliikmetele ning et pere hommikused ja õhtused  toimetused kulgeksid tempokalt ja sõbralikult• 2-4 garderoobi, majapidamisruum ja panipaigad –  kui mõtled kuidas mahutada vaevata kõik vajalik, hindad korrastatud keskkonda või tahad loobuda tülikatest ja lisa vaeva nõudvast ruumide ristkasutustest• katuseakendega aatrium –  katuseaknad toovad päikese ja loomuliku valguse trepihalli, kööki ja söögituppa• tuulekoda – kavandatud tuulekodadel ja köetavast hoonekarbist väljapoole planeeritud soklikorruse trepikodadel on meie kliimas oluline roll suurema energiatõhususe saavutamisel• garaaž ja autovarjualune – pakuvad ilmastikukindlat varju ja turvalise koha hobide inventarile, töö- ja sõiduvahenditele• koeradušš – olgu tegemist poriloike armastava pere lemmikuga, aktiivsete laste või ekstreemsusi armastavate lapsevanematega siis nüüd on koht, et saaks ilma suurema lisavaevata puhtus majja• õueköögi varjualune ja suur terass –  suvised eined saavad valmida iga ilmaga ning suurele terassile mahub söögiala, kus koos pere ja sõpradega einestada vabas õhus

Avar ja loomuliku valgusega kodu keskpunkt

Korrused on ühendatud kõiki tasandeid läbiva katuseakendega aatriumiga. Erinevate korruste vahel on võimalik silmside ning tihti varjatud ja pimedatest ühendusteedest on saanud hoopis esinduslik, suursuguste valgustitega ja muude põnevate detailidega perekonda liitev kodu osa. 

Privaatne aed ja üllatusrohke haljastus

Krundil on olemasolev suur kõrghaljastus. Läbimõeldud ja vaheldusrikas haljastus üllatab sind värvide ja vormirikkusega läbi aastaaegade. Terrassid on avarad ja sa ei pea tegema kompromisse, sest nii einestamiseks vabas õhus kui ka mugavalt aja veetmiseks on olemas oma ruum. Praktilises varjualusega õueköögis valmivad mõnusad suvised eined ilma, et peaksid eralduma seltskonnast või kartma häirida naabreid.

Ela oma elu mitte oma maja elu

Jagatud tehnosüsteemidega ei pea sa olema iga asja spetsialist ning jagatud lahendustega kaasnevad jagatud ja väiksemad hoolduskulud. Kompaktsed siseaiad koos automatiseeritud haljastuse kastmise lahendusega ja robotmuruniidukiga nõuavad vähem tööd ja jätavad sulle rohkem aega iseendale. Automatiseeritud aiahooldus on kasulik, sest sinu aed on alati ilus ja kulutused selle hooldamiseks on väikesed.

Rohkemateks vastusteks ja infoks külasta palun meie veebilehte www.paikesemaja.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474