19. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna linn annab ühiselamu vastu 42 mln kr kinnistu

Tallinna linnavalitsus andis täna teada, et vahetab kära tekitanud Vilde tee 90 ühiselamust poole Akadeemia Hostel OÜga ühe Lasnamäel asuva kinnistu vastu ja erafirma teeb ühiselamu ka oma kuludega korda.

Vilde tee 90 ühiselamu on praegu kaasomandis linna ja Akadeemia Hostel OÜ vahel, mille ainuomanik on 36aastane Aleksei Poskatshjov. Akadeemia Hostel OÜ saab ühiselamu poole mõttelise osa eest linnalt Lasnamäel asuva hoonestamata sotsiaalmaa sihtotstarbega kinnistu pindalaga 4769 ruutmeetrit. Poskatshjov tellitud hindamisakti kohaselt on ühiselamu väärtus 23 mln krooni, Lasnamäe t 14/Majaka t 1 kinnistu väärtus koos taotlemisel oleva 18korruselise maja ehitusõigusega aga 42 mln krooni, kirjutas Postimees augustis. Toona oli mees oma sõnul valmis hinnavahe, 19 mln krooni, kinni maksma.

Täna teatavaks saadud linna otsuse kohaselt peab Akadeemia Hostel OÜ kogu ühiselamu omal kulul rekonstrueerima. Ettevõte on majja juba vähemalt 18 mln krooni paigutanud, tuginedes eelmise aasta majandusaasta aruandele. Selleks on võetud pikaajalist laenu 2015. aastani.

Aleksei Poskatshjoviga telefon hetkel ei vastanud.

"Vilde tee 90 elamu omandamisega on võimalik lahendada elamu praeguste üürnike ning peale elamu renoveerimist ka teiste ühiselamute elanike eluasemeprobleemid," selgitas abilinnapea Taavi Aas tehingute tausta.

Rekonstrueerimiskohustuse täitmise garanteerimiseks koormatakse Lasnamäe tn 14/Majaka tn 1 kinnistu hüpoteegiga summas 33 miljonit miljonit krooni Tallinna linna kasuks.Akadeemia Hosteli käive eelmisel aastal oli ligi 400 000 krooni ja puhaskasum 273 000 krooni. 2004. aastal oli firmal imeväike kahjum, 121 krooni.Vilde tee 90 ühiselamu ja veel neli ühiselamut müüdi augustis 2001 ja seal elanud kokku 1200 üürnikku jäid ilma võimalusest korter erastada. Vilde tee 90 ühiselamust pool jäi riigi kaasomandisse. "Need endised ühiselamud võõrandas riik, kuid sellest tulenenud üürnike eluasemeprobleemid on sunnitud lahendama Tallinn," nentis Aas.Tallinna linnavolikogu otsustas taotleda riigile kuuluva poole tasuta linna omandisse ning seejärel teise poole hoonest eraomanikult välja osta, et saaks hoone tervikuna korda teha ning sinna vähemalt 160 munitsipaalkorterit rajada.Seni on saanud linnalt asenduspinna 175 neis majades elanud leibkonda. Akadeemia tee 38 ja 46 on nüüdseks renoveeritud ja korterite kaupa elanikele müüdud, Akadeemia tee 42 renoveerimine on pooleli.Vilde 96 elamu üürnikest ootab linnalt eluaset 15 peret. Vilde 90 majas elab 49 leibkonda, kokku 65 inimest. Elamispinda vajavad neist 15-17 leibkonda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474