26. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara hinnad Narvas rallivad, uusehitisi aga ei ehitata

Arco Vara Narva kinnisbüroo maakleri sõnul on hinnad Narvas selle aasta algusest kohati kasvanud 200-300%.

"Aasta alguses tekkis korterite defitsiit. Pakkumisi polnud, aga nõudlus oli suur," rääkis Arco Vara maakler Sergei Surnin.

"Uute korterite ehitust pole üldse. Vanu kortereid on aga suhteliselt vähe," märkis Surnin. Vaid Narva-Jõesuu linna on ehitatud üks uus korterelamu.

Maakleri sõnul on uute ehitiste plaane tohutult palju, kuid enamik projekte on algstaadiumis. Lähimal ajal jõuavad käiku kaks projekti, mis puudutavad kahe korterelamu renoveerimist Narvas.

Maakleri sõnul on kasvanud nõudluse taga Narva kinnisvaraturul see, et inimestel palk kasvab ja on rohkem ka neid, kes ametlikult palka saavad. "Pangad annavad praktiliselt igaühele raha," märkis maakler.

Surnini sõnul on siiski Narva korterite hinnad suhteliselt madalad võrreldes Tallinna hindadega. "Inimestel on rohkem raha käes ja nad tahavad kiiresti endale eluaseme ära osta enne, kui teised ette jõuavad. Valitseb üldine optimism," rääkis maakler.

Maakleri sõnul on tüüpilisteks ostjateks kohalikud inimesed. Põhiliselt ostetakse kortereid, sest Narvas on maju vähe ja ka kohti pole, kuhu maju ehitada.

"Tegemist on siiski ühekordse hüppega. Järgmise aasta jooksul midagi taolist ei tule. Edaspidi kasvavad hinnad võib-olla 50%," rääkis maakler tulevikuprognoosidest.

Narva kinnisvaraturul toimus tänavu erakordne hinnahüpe, mille tagajärjel jäävad Narva hinnad alla vaid Tallinnale, Tartule ja Pärnule. Narva kinnisvara kallines tänavu üle 100 protsendi.

Keskmise korteri ruutmeeter maksab Narvas hetkel 14 000 krooni, samas kui Viljandis ja Kuressaares küündib ruutmeetri hind vaid 12 000 kroonini. Vaid aasta tagasi jäid Narva hinnad alla nii Haapsalule ja Rakverele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474