Arhitektid peavad Tallinna uue raehoone asukohta sobimatuks

Eesti Arhitektide Liidu eestseisus peab
Tallinna uue raehoone asukohta mitmel põhjusel sobimatuks, kirjutab Postimees
online.

Eesti Arhitektide Liidu hinnangul ei asu uus hoone linlaste jaoks mugavas kohas. Pealinna uus administratiivhoone, mis peaks rahuldama volikogu, linnakantselei ja kõigi linna ametiasutuste vajadusi, peaks kerkima mere, rajatava Põhjaväila ja Petrooleumi tänava pikenduse vahelisele alale.
Arhitektide Liidu sõnul peaks uus hoone paiknema nn kesklinna jalakäigu- ja ühistransporditsoonis, olles kõigile linnakodanikele hõlpsalt kättesaadavas ulatuses. Pakutud ala külastamine on arhitektide sõnul mugav vaid autoga liiklejale.
Samuti rõhutati, et uue raehoone krundile sobiks uus ooperiteater, mis on Eestile oluline kultuuriobjekt.
Eesti Arhitektide Liidu arvates teeb linnavalitsus avalikku linnaruumi puudutavaid otsuseid kiiresti ja nähtamatult.
"Puudub igasugune avalikustamine ja sellest tuleneda võiv diskussioon sümbolehitiste paiknemise kohta," väitis Eesti Arhitektide Liidu eestseisus.
Samuti ei vastanud võistluse þürii Liidu eestseisuse sõnul avatud arhitektuurivõistluste heale tavale, sest þüriisse, kes hindab tööde professionaalset taset, peaksid kuuluma vähemalt pooled sõltumatud ja tunnustatud arhitektid, kelle ideede järgi on ehitatud analoogseid olulisi objekte või kes on olnud sellistel arhitektuurivõistlustel auhinnasaajate hulgas.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised