Kindlustusseaduse muudatused said valitsuse heakskiidu

Tänasel valitsuse istungil heaks kiidetud
kindlustustegevuse seaduse muudatuse eesmärk on kindlustustegevuse seadus viia
vastavusse Euroopa Liidu nõuetega.

Muudatuste kohaselt peab kindlustusandja, kes tegeleb edasi-, elu-, tsiviil-, krediidi-, garantii ja kahjukindlustusega, omavahendite miinimum olema 3,2 miljonit eurot (50 mln krooni). Kindlustusandja omavahendite miinimum peab olema vähemalt 2,2 eurot (34 mln krooni), kui tal on õigus tegeleda õnnetusjuhtumite kindlustuse, haiguskindlustuse või maismaasõidukite, raudtee veerevkoosseisu, õhusõidukite, laevade, transporditavate kaupade, tule ja loodusjõudude, muu vara, finantskahjude, õigusabikulude või abistamisteenuste kindlustusega.Omavahendite miinimumi tõstetakse lähtuvalt Euroopa Komisjoni otsusest, kuna Euroopa Liidus tarbijahinnaindeks tõusis. Vastavalt kehtivatele kindlustusdirektiividele on kindlustusandjate omavahendite määr tarbijahinnaindeksiga seotud.

Eelnõuga kaotatakse ka seos omavahendite miinimuminõude ja minimaalse aktsiakapitali vahel.Enamus kindlustustegevuse seaduse muudatustest on seotud rahvusvahelise finantsaruandluse standardi IFRS 4 rakendamisega. Tegemist on esimese rahvusvahelise finantsaruandluse standardiga, mis käsitleb kindlustuslepingutest ja -tegevusest tulenevate varade, kohustuste, tulude ja kulude kirjendamist, kajastamist ning mõõtmist finantsaruannetes.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised