12. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itaallased ehitavad Pärnu lähedal ligi miljard krooni eest

Itaalia investoreid esindav EREL Group rajab Pärnu lähistele Valgeranda luksuslikku elurajooni, panustades sinna viie aasta jooksul ligikaudu 700 miljonit krooni, kirjutab ajakiri Saldo.

Osa investeeritavast summas õnnestub itaallastel ka Euroopa maksumaksjate kaela veeretada: infrastruktuur ehk vesi, kanalisatsioon ning kiiret andmesidet võimaldav fiiberoptiline kaabliühendus valmib Euroopa Liidu fondidest tuleva raha toel.Plaanis on püstitada Valgerannast kilomeetri kaugusele 18 hektari suurusele krundile 68 eramut koondpinnaga 41 000 ruutmeetrit ja kümme kolme-neljakorruselist kortermaja, kus on ühtekokku 25 000 ruutmeetrit pinda."Loodame teha midagi erinevat," möönis Erel Groupi juht Riccardo Lelmi. Ruutmeetrihinda Lelmi uutes korterites ja eramutes veel öelda ei oska või ei taha, kuid annab mõista, et odav see olema ei saa.Seni peamiselt Tallinnas kinnisvaraäriga tegelenud Lelmi on pööranud tähelepanu pealinnast eemale, sest usub, et teistes suuremates linnades ootab kopsakam teenistus."Otsime rahulikumaid kohti: Rakvere, Narva, Pärnu," lisab mees.Rakverre on plaanis rajada kuus neljakordset elamut kokku 140 korteriga ja lasteaed. Selle investeeringu suuruseks hindab ta 100 miljonit krooni.Narvas on töös kaks projekti: kesklinnas Gerassimovi tänaval 1400ruutmeetrise maja renoveerimine ja sinna kõrvale uue kortermaja ehitus.Lisaks renoveeritakse Kreenholmi lähedal Maslovi tänaval veel ühe korterelamu, milles on 63 korterit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474