Metallivarastel jälle pidu

Kontroll vanaraua kokkuostjate üle on
lõdvenenud ja nüüd on metallivarastel jälle pidu, kirjutab Põhjarannik.

Pärast seda, kui viis aastat tagasi jäätmeseaduses tehtud muudatuste ning ka kohalike omavalitsuste õigusaktidega vanaraua kokkuostmisele rangem kord ja nõudmised kehtestati, hakkasid märgatavalt kahanema ka metallivargused. Ka politsei silmis pälvisid metalli kokkuostupunktid tollal erilist tähelepanu.

Nüüd on ilmselt kord lõdvemaks läinud ja ka vargad on vist leiutanud uued viisid, kuidas kehtivatest normidest kõrvale hiilides varastatud metalli edukalt rahaks teha. Seda võimaldavad järeldada teated sellest, kuidas metallivargused taas uue lainena üha enam peavalu on hakanud valmistama. Kanalisatsioonikaevude luugid, liiklusmärgid – rääkimata kaablist – kaovad metallikrattide käe läbi massiliselt. Puuduvate kaevuluukide ja liiklusmärkide tõttu on liiklemine mitmel pool Ida-Virumaal muutunud suisa ohtlikuks.
Võib muidugi jääda lootma selle peale, et ükskord, kui elu Ida-Virumaal muutub jõukamaks ja kellelgi pole vajadust käia "raha teenimas" metallivargana, kaob see probleem iseenesest. Karta on, et see aeg niipea ei saabu ja samuti võib eeldada, et see kontingent inimesi, kes eelistab töölkäimisele varastamist, ei kao ühe põlvkonna jooksul ka kuhugi.

Seega tuleb nii politseil kui seaduseloojatel taas pead kokku panna ja nuputada, kuidas praegustes tingimustes metallivargusi ohjeldada. Ilmselt oleks üks lahendus illegaalsete metallikokkuostjate tõsisem käsilevõtmine, kuid kindlasti pole see ainus võimalus.

Metallivaraste karistamatu laiutamine tähendab ausatele kodanikele suuremaid kulusid ning seab lisariske ka nende elule ja tervisele.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised