31. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Admiraliteedi basseini äärsele alale rajatakse äri- ja eluhooned

Tallinna linnavalitsus kavatseb kehtestada Admiraliteedi basseini äärse ja Mere pst vahelise ala detailplaneeringu, mis annab võimaluse rajada vanalinna ja reisisadama naabrusesse 6,2 ha suurusele alale kuni kuuekorruselised äri- ja eluhooned, teatas linnavalitsus.

Planeeringu kehtestamisega luuakse eeldused, et tühermaale kerkib inimkeskne ning atraktiivne elukeskkond. Maa-ala asub vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndis ja vaatesektoris. Suurem osa planeeringualal asuvaist kinnistuist on AS Ühendatud Kapital ja Skanska EMV AS kaasomandis, osa Tallinna linna ja AS Tallinna Sadam omanduses.

Paljassaare ja Russalka vahelise rannaala üldplaneeringu kohaselt jääb planeeritud kvartal alale, mille peamisteks juhtfunktsioonideks on kesklinna mitmefunktsiooniline ja üldkasutatavate hoonete maa. Ehitiste maksimaalne kõrgus maapinnast ei või ületada 6 korrust ja 24 meetrit.

Hoonestuse rajamisel tuleb tagada hoonete vaadeldavus kõigis suundades, samuti tuleb tagada muinsuskaitseobjektide Püha Siimeoni kiriku ja Rotermanni soolalao vaadeldavus. Piki Mere puiesteed ja Ahtri tänavat on planeeritud rohestruktuuri koridor. Laeva tänava äärde on planeeritud puiestee ja kergliiklustee. Jalakäijatele tuleb luua ühendus kesklinnaga, parkimine tuleb lahendada soovitavalt keldri- või soklikorrustel.

Planeeritud hoonestuse struktuur loob jalakäijatele mitmeid võimalusi vanalinna ja sadama vahel liikumiseks. Admiraliteedi basseini äärne ala on kavandatud rannapromenaadiks. Pärast detailplaneeringu kehtestamist korraldatakse kvartalite hoonestuslahenduste leidmiseks arhitektuurikonkursid. Planeeringukohaste teede ja tehnovõrkude väljaehitamise ning haljastuse rajamise tagab arendaja. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474