3. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uusehitiste aknad ei pea vett

Suure raha eest uuselamusse soetatud kodu võib kindluse asemel osutuda kannatuste kambriks, kus suurema tuule ning vihma korral tuleb hoolega lappi lükata, see aga, nagu kinnitab mainekas ehitusfirma Yit Ehitus, on täiesti normaalne.

Osale YIT Ehituse poolt selle aasta alguses Mai ja Papiniidu tänava ristmikule püstipandud tornmajja korteri ostnutele saabus tõe hetk möödunud reedel, mil Pärnut räsis marutuul, kirjutas Pärnu Postimees.

Üks õnnetutest on Rein (nimi muudetud - A. P.), kes kevadel ostis ligi miljoni krooni eest Papiniidu 52 kuuendale korrusele kahetoalise korteri. Reedel hakkas tema apartemendi rõduakende kohalt laest vett tuppa nirisema. Mõne aja möödudes nirisesid veejoad juba kogu seinal nii paarikümnesentimeetriste vahedega.

Juba võis korteris näha veekahjustusi. Lae kattekiht oli niiskuse mõjul kohati lahti koorunud ning kotti vajunud, moodustades vett täis stalaktiidi. Et vesi nõrgub oma teel üle seinal oleva elektrilüliti, võivad suuremad ebamugavused aga alles ees oodata.

Ei saa öelda, et YIT ei oleks reageerinud. Esmaspäeval kinnitati hoone tuulekoja uksele kirjatäht, millega teavitati, et teisipäeval timmitakse nende korterite aknaraame, mille vahelt tuleb vihma korral tuppa vesi ja puhub tuul.

AS YIT Ehituse objektijuht Allan Kaldmaa tunnistas, et pretensiooni esitasid 75 korteriga majast umbkaudu 15 korteri elanikud. Akende reguleerimine jäi aga ära. Esiteks seetõttu, et osa kaeblejate koju ei imbunud vesi ainult akendest, vaid seinapaneelide vaheltki. Teiseks selgus, et reguleerimisest ei piisa tuule kinnipidamiseks, vaja oleks lisakinnitusi.

“Töömeestel jäi aga mingeid juppe puudu ja nad lihtsalt kadusid ära siit maja pealt,” laiutas Kaldmaa käsi.

Päris hätta majaasukaid siiski ei jäetud. Näiteks Reinule tõi Kaldmaa teisipäeva õhtul vihmavee kogumiseks kuus punast ämbrit.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474