7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartus on koolide projekteerimine kallinenud kümnekordselt

Tartu linn on sunnitud maksma kahe koolimaja uuendamise projektide eest ligi 7 miljonit krooni.

Tartu abilinnapea Jüri Sasi ütles raadiole Tartu FM, et kolme aasta jooksul on projekteerimisbüroode küsitavad hinnad tõusnud rohkem kui kümnekordseks.

Sasi meenutas, et kui 2003. aastal maksis koolihoone projekteerimine 200 000- 300 000 krooni, siis praegu peab linn välja käima juba üle 3 miljoni krooni.

Täna kiitis linnavalitsus heaks volikogu otsuse projekti, mille kohaselt läheb Tartu Descartes'i Lütseumi projekteerimine maksma 3,38 miljonit ja tulevase Vene Lütseumi koolihoone projekteerimine 3,35 miljonit krooni.

Projekteerimistööde riigihanke võitis aktsiaselts Amhold.

Sasi märkis, et riigihankele tuli vaid kaks pakkumist, kuigi Tartus tegutseb tema teada kümneid projekteerimisfirmasid. Teine pakkuja, RTG Projekteerimisbüroo küsis linnalt sama töö eest koguni 9 miljonit krooni kummagi kooli kohta.

Ülejäänud firmad on Sasi andmetel töödega nii koormatud, et nad lähema aasta jooksul konkurssidel ilmselt ei osale.

Jüri Sasi tunnistas, et linnavalitsus on sattunud raskesse olukorda, kus tuleb tohutud rahad panna kõigepealt projekteerimisse ja seejärel ehitamisse, mis on veel kordades kallim.

Sasi lisas, et nimetatud kaks kooli tahab linn järgmiseks sügiseks kaasaegsesse korda saada. Tema sõnul on Tartu koolide ja lasteaedade peamine probleem vanad aknad ja uksed - 16st gümnaasiumist neljal ja 27st lasteaiast kümnel on need veel vahetamata.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474