8. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Palmarule oli üllatuseks Sakala keskuse lammutamine reedel

Kultuuriminister Raivo Palmaru ütles, et ta ei ole veel kuulnud, et reedel hakatakse Sakala keskust lammutama.

Kultuuriminister Raivo Palmaru ütles, et ta ei olnud veel kuulnud, et reedel hakatakse Sakala keskust lammutama. "Ma ei jälgi meediat," märkis ta.

Ta ütles, et talle on selline otsus mõnevõrra ootamatu: "Ju siis tehti selline otsus."

Palmaru sõnul ei meeldi talle, kuidas Äripäevas on varem ühendatud Peeter Rebase Keskerakonda astumine ja Sakala keskuse arendamine: "See on väga lapsemeelne käsitlus, väga must-valge."

Palmaru sõnul on Sakala keskuse probleem keerukas. Samas rõhutas minister, et erakondlik kuuluvus ei puutu asjasse. "Ka minu eelkäijale Urmas Paetile, kes kuulub Reformierakonda ei meeldinud see lugu üldse. Tal oli muidugi hea, et ta ei pidanud otsuseid tegema."Palmaru sõnul oli Sakala keskuse hoonestusõiguse leping oli kahjulikult tehtud. "Hoonestusõiguse tingimused ja leping on karisid täis. Lepingu tingimused ei läinud kokku detailplaneeringuga," ütles Palmaru.Palmaru sõnul oli lepingu peaarhitekt Margus Allikmaa.

Palmaru sõnul oli ta ministriks saades sundolukorras. "Kui ma ministriks sain, siis mulle ei meeldinud see Sakala keskuse lammutamise mõte. Kui ministriks saad, ei ole nii, et oled arhitekt ja tark kõigil aladel," rääkis Palmaru.

Minister ei tahtnud kommenteerida seda, kas keskuse lammutamisega praegu kiirustatakse.Palamaru sõnul ei ole teda Keskerakonnas mõjutatud Sakala keskuse teemal. "Mulle pigem tuntakse kaasa," nentis ta.

Palmaru ütles vastuseks küsimusele, kas Sakala lammutamisega avalikkust välja ei vihastata, et avalikkusega vastuollu minna ei tohiks. "Eestis on aga kõik debatid must-valged. Rahulikku arutelu pole," kurtis Palmaru.

Küsimusele, kas Sakala keskuse lammutamine toob talle kergendust ütles Palmaru, et ta loodab, et see nii on.

Palmaru sõnul jääb talle hingele kripeldama tulevase Sakala keskuse välimus: "Kevadel, kui ma arhitektidega nõu pidasin, oli arhitektide suurim hirm, milline see maja välja näeb. Vastasin tookord, et saage aru, see maja on erakätes. Ma ei saa midagi teha. Inimesena on minu soov, et Sakala keskuse asemele tekiks väärikas hoone."

"Vähemalt ei jää minust maha totrat lepingut," märkis Palmaru.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474