10. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Haapsalu saab juurde kaks luksuslikku elumaja

Haapsalus Sadama tänaval aastaid tühjalt seisnud kaks maja otse mere kaldal ehitatakse luksuskorteritega elamuks.

Kinnisvaraärimehele Aivar Kroonile kuuluv osaühing Kolm Kolme ostis hiljuti Haapsalus Sadama tänaval kaks mereäärset kinnistut, kirjutas Lääne Elu.

Ühes neist asus 1990. aastate alguses Lääne maavalitsus. Hiljem on seal olnud maavalitsuse haridusosakond, autoregister ja toll. Teine kinnistu on sealsamas kõrval, aastaid tagasi pooleli jäänud nn vetelpäästemaja.

Krooni hinnangul mahub kahte majja kokku 25 kallimapoolset korterit. Et mõlemal majal on väike krunt, ei anna parkimiskohad enamat välja.

Linnavalitsuse muinsuskaitseametniku Tõnis Padu andmeil on Sadama 28 arhitekt Ants Raid, kes on ka kaubanduskeskuse esise vennaskalmistu arhitekt. Selle maja krunt on 2128 m², Sadama 26 krunt on 1730 m².

„Koht on ainulaadne," tunnistas Kroon. „Terrassid ripuvad kolm meetrit mere kohal."

Iga korter saab endale terrassi, mille äärde võib korteriomanik oma väikese aerupaadi siduda, kirjeldas Kroon. Maavalitsuse majja tulevad suuremad, vetelpääste omasse väiksemad korterid, lisas ta.

Et ostu–müügitehing on konfidentsiaalne, ei avalda Kroon tehingu hinda ega müüjat.

Kinnistusameti andmeil oli mõlema kinnistu omanik OÜ PRP Puhkus. Krediidiinfos on osaühingu ainuomanik Susanna Suvituuli Notkola.

Krooni sõnul võib ehitus alata tuleva suve lõpus või sügisel. Ehituseks kulub aasta.

Kroon tunnistas, et ei pea ehitamisega kiirustama, sest koht on ainulaadne. „Selline asi odavamaks ei lähe," ütles Kroon.

Linnaarhitekt Anu Joost tunnistas, et Haapsalus oleks tõepoolest raske merele niisama lähedale päris uut maja ehitada, sest üldplaneeringu järgi on ehituskeeluala 20 m.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474