10. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Sakala projekti toetuseks kogunes ligi 800 allkirja

AS Uus Sakala poolt eile õhtul aadressil www.sakala.ee avatud veebilehel on esimese ööpäevaga uuele kultuurikeskusele toetust avaldanud ligi 800 inimest, teatas AS Uus Sakala.

Uus Sakala juhataja Ilmar Kompuse sõnul annab tulemus tegijatele täiendavat veendumust, et protestikampaaniat veab vaid kärarikas vähemus ning on väga palju inimesi, kes ootavad eelkõige uue kultuurikeskuse kiiret valmimist. “Näha on, et projekti laialdasel toetajaskonnal puudus siiani võimalus oma arvamust välja öelda ning see huvi on tõepoolest suur,” kommenteeris toetushäälte rohkust Uus Sakala juht Ilmar Kompus.

Kompus juhtis tähelepanu asjaolule, et oponentide allkirjakampaania kogus avapäeval hoolimata suurest meediakärast mitu korda vähem toetajaid. “Tulemus rõõmustab eriti seetõttu, et reeglina on lihtsam koguda protestihääli ning raskem poolthääli,” lisas Kompus.

Oma toetust uuele Sakala kultuurikeskusele on avaldanud väga erinevad inimesed, nende hulgas on tuntud kultuuritegelasi, arhitekte, ajakirjanikke, reklaamitegelasi, aga ka hulgaliselt tudengeid ja kooliõpilasi. “Toetajaskond on rõõmustavalt mitmekülgne ning toetajate arv kasvab iga tunniga,” sõnas Kompus.

Uus Sakala avas veebilehe neljapäeva õhtul, et projekti avalikkusele paremini tutvustada ning anda pooldajale võimalus on arvamus selgelt välja öelda. Lisaks projektitutvustusele on veebilehel ka ära toodud avalikkusele hästi tuntud kultuuritegelaste poolt juba selle aasta alguses koostatud toetuskiri Sakala projektile. “Kavatseme kindlasti lähiajal veebilehte pidevalt täiendada, et avalikkusel oleks rohkem infot Sakala tulevikuplaanidest ning projekti arengust,” lisas Kompus.

Tänase Sakala keskuse üldpind on veidi üle 7000 ruutmeetri, uues keskuses saab kultuurifunktsioonidega pindasid olema ligikaudu 17 000 ruutmeetrit. Sakala keskusesse on kavas rajada kultuuri-, konverentsi- ja vaba aja keskus koos 1800-kohalise multifunktsionaalse saali, kobarkino, väärtfilmikeskuse, kunstigalerii, jazziklubi, tantsustuudio, kohvikute ja palju muuga. Samuti kolivad uude Sakala keskusesse Eesti Filmi Sihtasutus ja Tallinnfilm. “Kroonijuveeliks mõeldud suurt saali saavad edukalt kasutada nii kontserdi-, muusikali- kui konverentsikorraldajad – täna sellist kohta Tallinnas ei ole, kuigi nõudlus on väga suur,” märkis Kompus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474