14. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja ja ametnike tüli võib naabrid veeta jätta

Pärnu kesklinnas Ringi tänaval elav pere võib talve vastu võtta veeta, sest kõrvalkinnistu arendaja lõhkus kogemata naabri veetoru. Kuigi arendaja tahaks endise olukorra taastada, ei luba seda linnaametnikud.

Ringi 44 ja 44a kinnistu olid kaugel Nõukogude ajal julgeolekuasutuse KGB kohaliku rakukese peakorteriks, kirjutas Pärnu Postimees. Sellest ajast on mõlema kinnistu õnnetuseks kahe maja vee- ja kommunikatsioonisüsteemid omavahel ühendatud. Läbi Ringi 44 maja jookseb veetoru naabri juurde ja kanalisatsioon tuleb vastupidi tagasi. Ka tuleb Ringi 44a telefonijuhe naabri majast.

Selle aasta märtsist kuulub Ringi 44 kinnistu kinnisvara arendamisega tegelevale osaühingule Hommikumaa. 1982. aastast kõrvalmajas Ringi 44a elava Evi Rahneli kinnitusel polnud neil naabritega mingeid tülisid kuni tänavu augustini, kui Hommikumaa asus oma krunti korrastama.

“Hommikumaa lõhkus augustis maha oma kinnistul olevad garaažid, mis olid kahe maja vahel,” rääkis Rahnel. “Aga meie veetoru jooksis läbi garaažide ja lammutamise käigus lõhuti toru. Selle asemele pandi maa peale üks peenike viiesentimeetrise läbimõõduga toru, mis külmus juba korra kinni. Et garaažid olid meie majaga ühenduses, sai kannatada ka majasein ja meil jooksis sealt vett sisse.”

Hommikumaa juhataja Tony Kolla sõnade järgi nad ei teadnud, et läbi garaažide jookseb naabri juurde veetoru, sellepärast õnnetus juhtuski.

Seda põhjendust pidas Rahnel kummaliseks, sest torud olnud näha.

Majasein on nüüdseks korda tehtud, kuid toru on endiselt maa peal külma käes.

Segaduses mängib suurt rolli seegi, et arendaja kaevas augustis lahti oma kinnistul Ringi 44 oleva veetoru.

Lahtikaevamise käigus selgus, et liitumiskohas olev trassisiiber on vananenud. Aktsiaseltsi Pärnu Vesi juhataja Meelis Kuke teatel vahetas Pärnu Vesi siibri septembri alguses ära. Sellega Kolla sõnade järgi torutööd piirdusid.

Pärnu linnavalitsuse geodeesiateenistuse juhataja Aime Proosi jaoks on Ringi 44 ja 44a torujama üks suuremaid nahaalsusi, millega ta kokku on puutunud.

“Kõrvalmaja tegi Ringi 44a-le karuteene: lammutas veetoru välja ja jättis lahtiselt maa peale,” ütles Proos. “Sellist asja naaber kooskõlastamata teha ei tohi.”

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474