20. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elisa investeeris 200 miljonit mobiililevisse

Mobiilioperaator Elisa ehitab sel aastal üle Eesti kokku 130 uut tugijaama, mis on viiendiku võrra enam kui ettevõtte algne lubadus ning ületab kahe konkurendist operaatori tänavu paigaldatud mobiilimastide koguarvu.

"Kui aastaalguse plaanide kohaselt arvestasime tänavu 110 uue tugijaama käivitamisega, siis praeguseks hetkeks olemegi juba selle lubaduse täitnud ning aasta lõpuks lisame neile veel paarkümmend uut mobiilimasti juurde," ütles Elisa juhatuse esimees Sami Seppänen.

"Elisa tänavu Eesti erinevatesse piirkondadesse tehtud ligi 200 miljoni kroonine koguinvesteering on rekordiline," lisas Seppänen.

Elisa juhatuse liige Andrus Hiiepuu lausus, et tänavune suurinvesteering ei võimalda pakkuda ainult väga head levikvaliteeti, vaid ka kiiret andmesidet: "Enamus uutest tugijaamadest on kiiremat mobiilset internetti võimaldava EDGE-toega, mis tõstab andmesidekiiruse neli-viis korda kõrgemaks enamusele tuntud GPRS-ist. Arvestades inimeste töö- ja eluviiside muutust ning mobiilsete kontorite üha laiemat levikut ja praktilisust on taoliste teenuste kättesaadavaks ja taskukohaseks muutmine kvaliteetoperaatori kohuseks."

Elisa on Eesti suuruselt teine ning ühtlasi soodsaim kvaliteetoperaator, mis pakub kõne- ja internetilahendusi nii mobiilside- kui ka püsivõrgu kaudu. Ettevõtte 2005. aasta mobiilside käive oli 1,4 miljardit krooni ning kasum 299 miljonit krooni. Elisa püsivõrgu käive oli samal aastal 214 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474