20. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kunagine hotell Valge Luik võib taas lendu tõusta

Kuulsa Alu EPT pikemat aega varjusurmas olnud peahoone ehitatakse ümber korteriteks ja apartement-tüüpi korteriteks.

Kõnealune hoone asub Rapla vallas keset Alu alevikku. Mõne sammu kaugusele jääb Alu mõisahoone, mis nüüdseks kaunilt restaureeritud Kaitseliidu kool, kirjutas Nädaline.

Kunagise EPT kontorihoone hetkeseis oli veel mõni aeg tagasi selline, mille kohta võis öelda: elamiskõlbmatuks tunnistatud.

Hoone kuulub Tallinna kinnisvarafirmale Patrick Kinnisvara OÜ. Praegu käib asjaajamine hoone ehituslubade ja detailplaneeringute, kõige sinna juurde kuuluva hankimise ja taotlemisega.

Hoone renoveerimise asju alates kõikvõimalikest lubadest ja kooskõlastustest kuni konkreetse projektini ajab K. Enno arhitektuuribüroo. Maja eskiisprojekt on valmis ja selle on teinud eelnimetatud arhitektuuribüroo noor arhitekt Kristjan Illisson.

Arhitekt Illisson on hoonesse projekteerinud 31 korterit. Arhitekt Kaie Enno ütles: "Me lähtusime hoonet korterelamuks kohandades sellest, et võimalikult vähe lõhkuda olemasolevat struktuuri. Eluruumid jäävad päikesepoolsesse külge, magamistoad pimedamasse pargipoolsesse külge."

Hoones on projekti järgi 16 kahe- kuni neljatoalist korterit, lisaks jääb hoone põhjapoolsesse otsa täiesti omaette apartementpool.

Patrick Kinnisvara juhatuse liige Agur Fuchs ütles, et arvestades ehitusloa, planeeringute ja muu asjaajamise ja kooskõlastuste rohkust, ei saa rääkida hoone valmimisest kevadel. "Hetkel me täidame vallavalitsuse palvet ja puhastame maja prahist. Seda saab nimetada konserveerimiseks. Tegutseme sellel suunal, et majas lõpeks vandaalitsemine," ütles Agur Fuchs.

Ehitushinnast rääkides pakkus Agur Fuchs välja, et ühe ruutmeetri hind kujuneb sõltuvalt kohast 6000-8000 krooni. Ruutmeetreid on majas keldrist pööninguni 1740.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474