22. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salakaubavedajad vedasid üle Narva jõe vooliku

Piirivalvurid leidsid eile Vaivara vallast Riigiküla lähedalt üle Narva jõe ulatuva vooliku, mis oli mõeldud salakauba üle piiri toimetamiseks.

Eile, 21. novembril, kella 11 paiku nägid Narva-Jõesuu kordoni autopatrulli piirivalvurid Riigiküla lähedal Narva jõel hulpimas kahtlast objekti, teatas piirivalveamet. Edasise kontrollimise käigus leidsid piirivalvurid vooliku, mille ots oli seotud kaldal veealuse kännu külge.

Eesti piirivalvurid võtsid ühendust Vene piiriesindajaga ning tegid ühiskohtumisel vooliku avastamise kohas kindlaks, et voolik ulatub varuga üle 200 meetri laiuse jõe. Samuti järeldasid Piirivalvurid, et teine vooliku ots, mis hulpis jões, oli Venemaa poolsest kinnitusest lahti pääsenud.

Umbes 320 meetrisele voolikule oli kahe meetriliste vahedega külge seotud metallist raskused, mis hoidsid seda allpool veepiiri. Uut ja hiljuti vette lastud Venemaal toodetud voolikut ei olnud kurikaelad veel salakauba toimetamiseks kasutada jõudnud, kuna vooliku pind oli puhas. Voolikut oleks saanud tarvitada nii piirituse kui ka vedelkütuse ebaseaduslikuks üle piiri toimetamiseks.

Tegemist on teise suure avastusega sellel sügisel samas Narva jõe lõigus. Oktoobrikuu keskpaigas märkas tähelepanelik piirivalvur öösel samas kohas üksteise järgi seotud 20 kasti salasigarette, mis triivisid Eesti kalda poole.

Viimati avastati 3 voolikut Narva veehoidlal 2004. aastal. Kõige pikem voolik oli kahe kilomeetri pikkune ning kasutati ainult piirituse ebaseaduslikuks transpordiks.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474