Tallinlasi jälgivad valvekaamerad

Tallinna kesklinnas on inimesel pea võimatu
liikuda, ilma et ta jääks valvekaamera silma alla.

Ühtekokku valvab tallinlaste turvalisust 31 videokaamerat, politsei prefektuuri juhtimiskeskuse ruumis istub ööpäev läbi telerite ees vähemalt üks, teinekord kaks operaatorit, kirjutas Eesti Päevaleht. Suurem osa kaameraid on paigaldatud just vanalinna ja kesklinna, kuid näiteks selle aasta septembris seati kaamerad üles ka Nõmme keskuse ja Mustamäe Szolnoki turu juurde ning Tõnismäele. Igal aastal muretseb linn juurde viis-kuus kaamerat, iga kaamera maksab koos paigaldamisega kokku üle 200 000 krooni.

Juhtimiskeskuse vanemkomissari Tarmo Põdra sõnul saadetakse tänu videovalvest saadud pildile ööpäevas välja keskmiselt kuus-seitse patrulli.

Uus, Mustamäel asuv kaamera on vanematest märgatavalt kiirema liikumisega, samas Viru tänaval McDonald’si vastas asuva kaamera pildilt võiks operaator ära lugeda, kui mitu friikartulit kiirtoiduaustaja sööb.

Põder on siiski veendunud, et nii haiglaste huvidega operaatorid ei tegele. “Täiesti välistatud see ei ole, aga ma usaldan oma töötajaid. Kaamerad on ikkagi avaliku korra tagamiseks,” lausub ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised