Kuressaare linnaarhitekt on arendajate surve all

Kuressaare kesklinnas peatänava ääres Grand
Rose spaad ehitav Alvarelli Invest OÜ tahab linnalt osta naabruses, Komandandi
tänaval, asuva noortekeskuse 1100 m2 krundi, et rajada sinna parkla, kirjutas
Meie Maa.

"...meil on ruumipuudus, linnal aga eelarve väike. Pakkusin, et olen valmis maksma üle turuhinna, et asi kätte saada ja seda parklana kasutada," rääkis Alvarelli Investi juhatuse liige Andres Tiik.
Spaale parkla rajamine tuli päevakorrale nüüd, 11 kuud pärast Tallinna 15 detailplaneeringu kehtestamist.

"Ehitusprojekti järgi on spaa täielikult omal krundil. Spaa arendajal ei ole õigust kasutada ilma naabri nõusolekuta tema maad isegi ajutiselt," rääkis Kuressaare linnaarhitekt Toomas Paaver. Paaveri sõnul saaks Torni 2 maade arendamisel kasutada ainult ehitusmasinate juurdepääsuks omanike kokkuleppel.

Paaveri sõnul mõtles linn planeerimisele üsna tõsiselt. "Planeeritud parkimiskohtade hulk on kõigi osapoolte poolt heakskiidetud tasakaalus lahendus," märkis ta. "Linnal ei ole kohustust rohkem parkimiskohti tagada. Parkimiskohtade juurdesaamine on puhtalt spaa erahuvi."

Paaver möönis, et volikogu otsustab müügiküsimused, sõltumata linnaarhitekti arvamusest. "Spaa arendaja Andres Tiik paistab olevat linnajuhtide jaoks mõjukas, samamoodi nagu autokeskuste arendajad. Linnaarhitektina tunnetan vahel sellistes olukordades survet küll ja ütlen välja oma arvamuse," rääkis linnarhitekt.

"Pole õige anda ärimeestele kõike, mida nad tahavad, kui see on avalike huvidega vastuolus," lisas Paaver.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised