5. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kärsitu Vilba pani sae tööle

Endine linnapea Priit Vilba ei jõudnud oodata, kuni Tallinna linn annab Meritoni hotelli juurdeehituse loa nn Sheratoni augu asemele ja alustas ehitust ebaseadusliku puuderaiega, kirjutas Äripäev.

Kuus puud võeti raieloata maha novembri teises pooles, nädal pärast seda, kui linn oli loast keeldunud. Raieloa andmise eelduseks on ehitusluba, mida aga hotelli juurdeehitust plaanival Wextron Vara OÜ-l pole. Firma omanik on Londonis elav Alexander Kofkin ja tegevjuht Priit Vilba.

Tallinna keskkonnaameti juhtivspetsialist avastas loata raie rutiinsel ennelõunasel töökäigul. Ta pildistas puurondid üles ja andis asjale ametliku käigu. Teo eest võib Wextron Vara oodata kuni 20 000kroonine trahv. Tallinna munitsipaalpolitsei alustas menetlust 27. novembril ja otsus võib tulla alles enne jõule.

Vilba sõnul pole ta valesti käitunud, sest puud võeti maha vastavalt detailplaneeringule. See lubab maha võtta 27 puud ja asemele istutada 300 puud. Vilba sõnul on linn ehitusloa andmisega venitanud ja seetõttu otsustati alustada puude mahavõtmist, sest ehitus hakkab varsti pihta.

Kuuldes, et munitsipaalpolitsei alustas omavolilise raie suhtel menetlust, küsis Vilba telefonis: "Öelge, mis kahju me oleme siis sellega teinud?"

6 puud võttis Vilba juhitav Wextron Vara raieloata maha novembri teises pooles, nädal pärast seda, kui linn oli loast keeldunud.

Munitsipaalpolitsei juhtivinspektori Kalmer Filatovi sõnul ilmselt trahvi nad ikka saavad. "Kui nad saavad nüüd kohe ehitusloa korda, siis väärteo menetluse seadustiku järgi võib seda arvestada kergendava asjaoluna," arvas ta.

Linna ehitusjärelevalve teenistuse direktori Rain Seieri sõnul esitas firma ehitusloa taotluse oktoobri alguses. Tema väitel oli see vigu täis. "Kanalisatsioon ei vasta detailile. Infrastruktuuri kohta oli etteheiteid - tehnovõrkude ümbertõstmine pole lahendatud," rääkis Seier. Samuti puudusid kooskõlastused võrkude valdajatega.

Wextron asus puudusi kõrvaldama. Vilba andmetel sai ehitusluba korda eelmisel nädalal. Linnavalitsuse esindajal sellised andmed puudusid. "Projekt tagastati neile paranduste tegemiseks, parandatud projekti veel esitatud ei ole," teatas linnavalitsuse pressiesindaja läinud neljapäeval.

Vilba sõnul on Meritoni hotelli laiendamiseks tehtavate investeeringute kogumaht 400 miljonit krooni, peatöövõtja leidmiseks kuulutatakse välja konkurss. Ehitus peaks algama 2007. aasta veebruaris ja hotellikompleks valmis saama 2008. aasta varasuvel. Peale 300kohalise kolmetärnihotelli kerkib sinna suur spaa. Esialgu kavandatud kaks kõrget kortermaja on plaanilt kadunud.

1980ndate teisel poolel pidi kõnealusele maale ehitatama Sheratoni hotell, milleks kaevati süvend ja ümbritseti maa-ala taraga, kuid ehitus jäi soiku.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474