Identiteedi vargus töökohal on muutumas tavaliseks

Identiteedi vargus töökohal on muutunud
aina tavalisemaks. Samas töötajad on endiselt sunnitud usaldama oma tööandjatele
tundlikku informatsiooni, kirjutas Fortune.

Kontoritöötajate uueks hirmuks on saamas tööandja, kes varastab oma alluvate identiteedi.
Kahtlustatakse, et New Yorgi ettevõtja Terrence D. Chalk on just seda teinud. USA justiitsministeerium ütles, et arvutiteenuste firma CompuLinx tegevjuht Chalk taotles laene ja krediitkaarte, kasutades oma ettevõtte töötajate ja klientide nimesid.

Chalki süüdistatakse vandenõus ja krediitkaardipettuses ning ta võib saada kokku 165 aastat vanglakaristust. Chalk, keda tsiteeriti tihti arvutiväljaannetes ja kes istus kohalike heategevusorganisatsioonide nõukogus, on leidnud endale ka teisi vaenlasi.

Pärast tema juhtumi avalikustamist on mitmed isikud tulnud põranda alt välja, väites, et ettevõtja võlgneb neile raha. Mehe endine äripartner ütles kohalikule lehele, et Chalk kasutas tema kadunud isa isikuandmeid laenu võtmiseks.

Kui identiteedi vargusega tegelevad ülemused on erandid, on neid siiski olemas, märkis identiteedi varguste keskuse direktor Linda Foley.

Foley lõi keskuse aastal 1999, pärast seda, kui tema ülemus kasutas ta andmeid krediitkaardi ja telefoni taotlustes.

Kontor on viljakas pinnas identiteedi vargusteks: töötajad jätavad pidevalt oma isiklikke asju töölauale või kontori faksiaparaati. Inimesed panevad oma rahakotid, mis on täis tundlikku informatsiooni, iga päev samasse kohta, mis teeb eriti lihtsaks neid näpata.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised