19. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Alekperov: Lukoilil Balti riikides tõsised plaanid

Kaheaastase vahe järel jälle Riiga saabunud Lukoili juht Vagit Alekperov ütles kohtumisel Läti peaministri Aigars Kalvitisega, et firmal on Balti riikide kütuseturul tõsised plaanid.

"Balti turg on meile strateegilise tähtsusega," tsiteerib Alekperovit tänane majandusleht Biznes ja Baltija.

Alekperovi sõnul plaanib firma juba lähiajal turule tulla Euroopa normidele vastava kütusega. "Investeerime suuri summasid oma Venemaa tehaste moderniseerimisse," ütles Alekperov, lisades, et "juba täna on diislikütus Läti tanklates Vene päritolu."

Lätis plaanib Lukoil lähema 2-3 aasta jooksul kasvatada oma turuosa praeguselt 7%lt 15-18 protsendile.

Lukoili Läti haru juht Haim Kogan, kelle juubeli tähistamiseks Alekperov Riiga saabus, loodab Lukoili teenindusjaamade arvu lähima paari aastaga kasvatada praeguselt 38-lt 50-le. Selleks on vaja investeeringuid umbes 15 miljonit dollarit.

Vastuseks palvele kommenteerida Leedu naftatöötlemistehase Mažeikiu Nafta müüki Poola PKN Orlenile, vastas Alekperov, et "hindame seda fakti rahulikult". Lukoil oli samuti huvitatud naftatehase ostmisest. "Loodame, et saame tulevikus kunagi headeks partneriteks uutes projektides," ütles ta.

Mis puudutab naftatransiidi võimalikku taastamist läbi Ventspilsi torujuhtme, siis ütles Alekperov, et Venemaal ei ole praegu ekspordikanalitest puudust. Kas ja kuivõrd torujuhe edaspidi kasutust leiab, sõltub sellest, kui kasulik see oleks ning milline on toru tehniline seisukord, ütles Alekperov.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474