20. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kobin: nõudlus büroohoonete üüripindade järele on suur

Ülemiste City juhatuse esimees Gunnar Kobin ütles, et uue büroohoone ehitamise plaanitust varem tingis suur nõudlus.

"Uus büroohoone on sõsartorn möödunud suvel ehitusega alustatud büroohoonele," ütles Kobin pressiteataes. "Algselt plaanisime suvel nurgakivi saanud hoonele sõsartorni rajama hakata mõne aasta pärast, kuid kui esimene hoone sai mõne kuuga üürilepingutega kaetud, ei jäänud meil muud üle, kui startida kohe ka teise hoonega samal kinnistul."

Tällinnas, Lõõtsa tänav 2 esimeses hoones on omale üüripinnad leidnud sellised tuntud farmaatsiatööstusettevõtted nagu Janssen Cilag, Roche, Nycomed Sefa, mõned IKT sektori ettevõtted Smartlink, Apprise, Zephyr Design, Ox ning keskkonnaettevõte Entec.

Samas majas hakkab asuma ka Ülemiste Citys kinnisvara haldusteenuseid osutav ISS ning mõned väiksemad ettevõtted. "Värskelt ehituslepingu saanud hoone on neljas suurem büroohoone, mille ehitamine on sel aastal jõudnud lepinguni. Kokku oleme sel aastal sõlminud ehituslepinguid rohkem kui 420 miljoni krooni eest ning enne aasta lõppu loodame ühele poole jõuda veel ühe 120 mln kroonise tehinguga", lisas Gunnar Kobin.

Merko Ehituse juhatuse esimehe Tõnu Toomiku sõnul on Ülemiste City projekti realiseerimine üks ambitsioonikamaid arendusprojekte Eestis. "Uut tüüpi keskuse arendus on väljakutse ka ehitajatele, milles Merko meeskond saab oma kogemusi rakendada," sõnas Tõnu Toomik.

AS Ülemiste City ja AS Merko Ehitus sõlmisid lepingu uue 116 mln krooni maksva büroohoone rajamiseks aadressile Lõõtsa 2. Jaanuaris algavad ehitustööd, üle 10 000m² büroohoone valmib 2008. aasta algul. Ülemiste City on Tallinna Lennujaama naabrusesse rajatav innovatsioonilinn. Linnakusse tuleb üle paarisaja tuhande ruutmeetri büroopinda ja kõrgtehnoloogilisi tehaseid. Mõned nädalad tagasi teatas Ülemiste City koostöö alustamisest tuntud Eesti koka Imre Kosega restoranitänava rajamiseks linnaku südamesse, eelmisel nädalal avati pidulikult Ülemiste Citys asuva Mainori Kõrgkooli hoone ning käesoleva nädala algul teatas oma tehase Ülemiste Citysse rajamisest Eesti suurim arvutitootja ML Arvutid.

AS Merko Ehitus on Eestis, Lätis ja Leedus tegutsev ehitusettevõte, mille kontserni konsolideeritud käive 2005. aastal oli 3,2 miljardit krooni ja selle aasta esimesel 9 kuul üle 3 miljardi krooni. Ettevõte annab tööd keskmiselt 841 inimesele ning ettevõtte aktsiad on noteeritud Tallinna Börsil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474