Politsei konfiskeeris Kadaka turul 680 piraatplaati

ühadeeelsel neljapäeval konfiskeerisid Põhja
prefektuuri Lõuna politseiosakonna konstaablid Tallinnas Kadaka turu müügipunkte
kontrollides 680 piraatkoopia tunnustega andmekandjat, teatas
politsei.

Neljapäeva, 21. detsembri ennelõunal kontrollis politsei Kadaka turul DVD- ja CD-plaatide müügipunkti, kust leiti 680 erinevat piraattoodet. Plaatidel puudus nõutav tähistus ning neid müüdi poehinnast tunduvalt odavamalt. Konfiskeeritud andmekandjatel oli nii filme, muusikat kui erinevaid mänge arvutile ja mängukonsoolidele.

Politsei pidas plaatidega kaubelnud mehe kinni ning tema suhtes alustati väärteomenetlus Autoriõiguse seaduse rikkumise kohta. Piraatkoopiaga kauplemise eest näeb seadus karistusena ette rahatrahvi kuni 18 000 krooni.

Põhja Politseiprefektuuri Lõuna politseiosakonna korrakaitsetalituse komissar Agur Tehveri sõnul on piraatplaadid võrreldes paari aasta taguse ajaga turgudelt taandunud. “Politseipoolsed pistelised kontrollid on teinud müüjate elu raskemaks ning interneti laialdase levikuga on nõudlus turul müüdavate piraatplaatide järele vähenenud,” selgitas Tehver.

2006. aasta kolme esimese kvartaliga konfiskeeriti Põhja Politseiprefektuuris 1 655 intellektuaalse omandi piraatkoopiat.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised