Linnugripp Moskvas sundis tolli terasemalt reisijate asju uurima

Seoses Moskva oblastis avastatud
linnugripijuhtudega kontrollib maksu- ja tolliamet erilise tähelepanu reisijate
isiklikku pagasit.

"Maksu- ja tolliametile sai antud täna korraldus pöörata enam tähelepanu just reisijate isiklikule pagasile," ütles veterinaar- ja toiduameti peadirektor Ago Pärtel eile Äripäevale. "Samuti on tänasest keelatud kodulindude ja teiste lindude kokkutoomine turgudele, etendustele, näitustele ja kultuurisündmustele. Välismaal tegutsevate looma- või linnufarmidega kokkupuutavad isikud ei tohi 48 tunni jooksul pärast Eestisse naasmist ühtegi looma- ega linnufarmi külastada."

Lihatoodetes Pärtel suurt ohtu ei näe. "Lihaga otsest ohtu ei tohiks olla, sest Euroopa Liit pole kunagi tunnustanud lihatooteid, mis tulevad Venemaalt," ütles ta.

"Kindlasti tuleb ka sellel aastal rakendada linnukasvatajatele lindude väljaspidamise keeldu," ütles loomatervishoiu ja loomakaitse osakonna juhataja Maarja Kristian, kuid millal see juhtub, ei osanud ta öelda.

Linnugripioht häirib ka suurtootjaid. "Linnugripijuhtumid võivad ka tänavu põhjustada väikese majanduslanguse. Põhiliselt on see tingitud just hirmust," rääkis Talleggi juhatuse liige Margus Venelaine. "Väljalaskekeeld ei mõjuta meid üldse, meie linnud rändlindudega kokku ei puutu," lisas ta.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised