28. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Peeter Oja: Savisaar on silmakirjalik ja valelik

Täna kommenteeris Peeter Oja Raadio 2 hommikuprogrammis Urmas Vainole ja Sten Teppanile antud intervjuus, mida ta arvab kahe viimase öö sündmustest.

Peeter Oja ütles raadiole antud telefoniintervjuus, et on jälginud nii Eesti, Vene kui ka Lääne telekanaleid ja ajalehti ning tal on enam-vähem selge, mida üks või teine pool kajastavad, vahendas postimees.ee.

«Ma ei ütleks, et erilisi emotsioone on olnud, sest mind ei üllatanud see. Kui midagi on üllatanud siis see, et selline asi on nii kaua kestnud.»

Ta lisab, et Eesti inimesed ja poliitikud tavaliselt pehmendavad asju ja ei taha näha seda, mis peitub selle taga laiemas plaanis.

«Need noored ja vanad, kes ju tegelikult peegeldavad oma vanemate, ka kooliõpetajate meelsust, on ju Eesti riigi vastu.» Ta lisab, et need on juurteta inimesed, kellele meie riik ei lähe korda. Ta sõnab, et kui Pronkssõdur võeti mingi identiteedi aluseks, siis oli see hapral alusel loodud identiteet.

Oja ei jäta kritiseerimata ka Edgar Savisaart ning tema käitumist, öeldes, et ta ei ole juba alates lindiskandaalist aru saanud, miks teda peetakse suureks poliitikuks. Oja arvates on Savisaar silmakirjalik ja valelik, tuues näiteks selle, kuidas mees räägib venelastele ühte ning eestlastele teist juttu.

«Talle on oluline vaid oma ego ja oma võim, muud mitte midagi. Nii, et oodata sellelt mehelt mingeid olulisi sirgeseljalisi sõnavõtte või ütleme sellist positsiooni, on naiivne,» sõnab Peeter Oja.

Ka varem ühiskonnas toimuvaid sündmusi teravalt kritiseerinud Oja arvab, et võib-olla tänu viimaste päevade sündmustele on hakanud inimeste silmad lahti minema ja hakatakse rääkima ka sellest, millest senini ei tahetud rääkida.

«Räägitakse integratsioonist. Millest me saame rääkida, kui lapsed lõpetavad Eesti Vabariigis kooli ja nad ei oska absoluutselt eesti keelt?» imestab Oja.

Ta toob välja, et kui vene koolide ühiskonnaõpetuse õpetajad ei räägi oma tundidest toimunud märulist sõnagi, siis see tähendab, et need inimesed elavad teises maailmas.

«Kui minna nüüd natukene äärmuslikuks, siis ma julgen väita, et see, mida nemad peavad euroopalikuks kultuuriks või demokraatiaks, on nende enda loodud väike maailm, millel ei ole mittemingisugust seost ei tsiviliseeritud Euroopaga ega ka demokraatiaga.»

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474