5. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu kinnisvarafirma on popp

Leedu kinnisvarahalduskontserni City Service'i aktsiaid märgiti ligi seitsmekordselt üle ning aktsia hinnaks kujunes 12,95 litti (58,7 krooni).

Kokku märkisid institutsionaalsed ja jaeinvestorid 1,9 miljardi krooni eest City Service'i aktsiaid, kirjutas Äripäev.

"Nõudlus oli nii suur, et hind lihtsalt pidi ülemise harja lähedusse tulema," ütles emissiooni peakorraldaja Hansabank Marketsi aktsiaturgude juht Lauri Lind. Aktsiate märkimisvahemik jäi 53 ja 60 krooni piiridesse ja esmane märkimine toimus kolmes Balti riigis korraga.

Linnu sõnul olid ligi pooled aktsiaid märkinud 1141 jaeinvestorist eestlased. "Leedulastest jaeinvestoreid kogunes umbes 600, mis on oluliselt vähem, kui me ootasime," sõnas Lind ja lisas, et eriti väike huvi oli aktsia vastu lätlastel.

Jaeinvestoritele jagati kokku 1,2 miljonit aktsiat, mis on umbes 25 protsenti kõigist jagatud 4,8 miljonist aktsiast. Märkimiskorraldused kuni 1000 aktsiat rahuldatakse täies ulatuses. Seda ületavat osa rahuldatakse 19,4 protsendi ulatuses.

Institutsionaalsetest investoritest märkisid Eestis baseeruvad haldurid Linnu sõnul aktsiaid vähemalt kaks korda üle. Kokku toimus institutsionaalsetele investoritele tehtud pakkumise osas enam kui kaheksakordne ülemärkimine.

Eesti investorid pidasid Linnu sõnul City Service'i tugevuseks firma potentsiaali Venemaa turul ning stabiilset tegevusvaldkonda. "Kinnisvaraturgudele üldiselt kardetakse investeerida, aga haldamine ei sõltu kinnisvaraturu olukorrast," rääkis Lind, kelle sõnul vajatakse haldusteenust olenemata kinnisvaraturul toimuvast.

LHV juhtivanalüütiku Erki Kerti sõnul võib ligi seitsmekordset ülemärkimist arvestades pidada huvi City Service'i aktsiate vastu päris tugevaks. "Samas tuleb ka arvestada, et avaliku pakkumise kogumaht oli küllaltki väike, mistõttu pole tugev ülemärkimine eriline üllatus," märkis ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474