16. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Facio Ehitus rajab Koplisse 136 linnakorterit

Tallinna Elamumajandusameti tellimusel ehitab Facio Ehituse AS Koplisse aadressile Erika tn 13a munitsipaalelamu, kuhu on planeeritud lisaks 136 korterile ka päevakeskuse ruumid.

"Ehitustöödega alustatakse juba augustis ning elamu valmib järgmise aasta novembriks," vahendas abilinnapea Eha Võrgu sõnu linna pressiteenistus.

Uue munitsipaalelamu rajamine läheb maksma 143,1 miljonit krooni. Selle hinna sisse on arvestatud ka krundile parkimisplatside, mänguväljakute, kergliiklusteede ja haljastuse rajamine.

Hoone projekteeris OÜ Rein Murula Arhitektuuribüroo. Korterelamu üldpindala on 10 183 m2, sellest korterite ja päevakeskuse kogupindala 6873 m2. Elamu 136 korterist 10 korterit on mõeldud liikumispuudega inimestele.

"Avaliku ja erasektori koostöös kerkib lähiaastail Tallinna ligi 2000 munitsipaalkorterit, mis tähendab, et linn suudab peagi kõik vajajad soodsa elamispinnaga kindlustada," ütles Võrk.

OÜ Raadiku Arendus annab Lasnamäele ehitatavad 1170 korterit 30 aastaks linna kasutusse. "Lisaks sundüürnikele saavad sinna soodsa üüripinna ka noored pered, lastekodukasvandikud ja teised, kellele elamispinna turuhinnaga ostmine või üürimine üle jõu käib," selgitas Võrk. Hoonete üleandmine toimub järk-järguliselt, elamutegrupi viimane maja valmib 2009. aasta teisel poolel.

Skanska EMV AS annab linna kasutusse osa Lasnamäele Loopealse asumisse rajatava elamurajooni majadest. Tallinna linnaga sõlmitud lepingu kohaselt annab Skanska EMV AS sundüürnike ja teiste munitsipaalelamispinna vajajate majutamiseks linnale rendile linna maale rajatavad kaheksa viiekordset ja kaks kaheksakordset korterelamut, kuhu on kavandatud kokku 680 korterit. Viimane neist korterelamuist peab kasutusvalmis olema 2008. aasta teiseks poolaastaks.

"Munitsipaalpindade ehitamine avaliku ja erasektori koostöös aitab eluasemeprobleemid palju kiiremini lahendada," ütles Võrk. "Linnaeelarvest ei ole võimalik nii kiiresti nii suure hulga korterite ehitamiseks raha eraldada, sest ressursid on paraku piiratud."

Linn hakkab arendajatele elamute kasutamise eest renti maksma, lepingupartneri kohustuseks jääb ka hoonete haldamine ja hooldamine.

Sundüürnike probleemi lahendamiseks kehtestas Tallinna Linnavolikogu 18. aprillil 2002. aastal elamuehitusprogrammi "5000 eluaset Tallinnasse". Alates 2000. aastast on Tallinna kerkinud 23 munitsipaalelamut, ent käesoleva aasta 1. mai seisuga oli ikka veel munitsipaaleluruumi taotlejana arvel kokku 2886 leibkonda, nendest 1547 leibkonda on sundüürnikud. Valdava osa munitsipaaleluruumidest annab linn üürile sundüürnikele. Alates 2001. aastast on linnalt korteri üürile saanud kokku 1348 sundüürnikku.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474