30. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saame ostis Oberschneiderilt suure kinnisvaraprojekti

Austria ja Briti arendajatelt ning Ober Hausilt kinnistu ostnud uued omanikud plaanivad sinna 770 korterit.

NCC Ehitus, Briti investoritele kuuluv Satnam Europe ning Hansapanga ühele asutajale Andres Saamele kuuluv Toompeamaja ostsid kinnistu Ober Hausi, Briti firma Grainger Trusti ja Austria firma Immoeasti ühisettevõttelt OÜ Robbinsilt.

Austria kinnisvaraarendaja Immoeast AG teatas eile, et müüs Haaberstisse kinnistu.

NCC Ehitus turundusdirektor Heikki Põhi ütles, et kinnistu ostu hind on arendamiseks vajaliku miljardi krooni sees, täpsustamata konkreetset summat.

Haaberstisse kerkib 48 uut kortermaja, mis saavad koduks 770le perele. Uue elurajooni nimeks saab Pärnaõue ja see hakkab asuma mõnisada meetrit Õismäe ringist Kakumäe suunas. Elurajooni väljaarendamisse investeerivad omanikud kaheksa aasta jooksul 1 miljard krooni.

"Inimene tahab elada seal, kus on olemas kogu infrastruktuur. Põllu peal elamine on väga kallis. Perel peab olema vähemalt kaks masinat, et liikuda kodu ja töökoha vahel," rääkis Põhi uue elurajooni tugevatest külgedest aripaev.ee-le.

NCC Ehituse turundusdirektor usub, et projekt kujuneb edukaks vaatamata kinnisvaraturu keerukatele aegadele. "5% Tallinna majadest vananeb igal aastal. Samas mujal Eestis, näiteks Viljandimaal, Võrumaal rahvastiku arv langeb. Inimesed tulevad Tallinnasse elama, sest siin on rohkem raha, võimalusi. Mustamäe esimesed majad on praegu 40aastased, kuigi nende vanuseks planeeriti algul 25 aastat," selgitas Põhi, miks peaks suurprojekt õnnestuma ja miks on Tallinnasse vaja veel uusi kortereid.

Tõenäoliselt kasvab Tallinnas paarikümne aasta pärast elanike arv 800 000 ja seda just seetõttu, et mujalt Eestist tuleb pealinna inimesi juurde, lisas turundusjuht.

Haabersti projekti arendajaks on Rannamõisa Arenduse OÜ, kus partneriteks on NCC Ehitus AS, Satnam Europe OÜ ning AS Toompea maja. NCC Ehitus investeerib projekti pool miljardit krooni ja Satnam Europe ning Toompea maja võrdselt 250 000 miljonit krooni.

Ehitustegevus algab lähikuudel, esimesed pered saavad uude koju kolida 2008.aasta lõpus.

Kokku on Rannamõisa tee ja Vana-Rannamõisa tee vahelisele alale planeeritud 48 2-4 korruselist kortermaja, milles on 42 000 m2 müüdavat pinda. Lisaks on elurajoonis eraldatud 3300 m2 kinnistu lasteaia jaoks.

Pärnaõue kontseptsiooni loomisel on arvestatud eelkõige pereinimeste ja laste huvidega, teatasid arendajad. Majades on väike arv kortereid, kõikidel korteritel saab olema oma rõdu ning igasse majja rajatakse eraldi panipaik jalgratastele.

AS NCC Ehitus on Skandinaavia ühe suurima ehituskontserni NCC AB tütarettevõte, mis on Eesti turul tegutsenud 11 aastat.

Täna moodustab NCC Ehituse kogumahust 60% elamuehitus. Tammeõue ja Vana-Kuuli elamurajoonidesse on kodu leidnud üle 600 pere, alustatud on Rabaküla ja Pärnaõue projektidega. NCC Ehituse 2006. aasta käive oli 436 miljonit krooni, kasvades aastaga 63%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474