4. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Margus Linnamäe tahab investeerida miljardeid 48 hektari elamuarendusse

Endine SEB Eesti Ühispanga juhatuse esimees Mart Altvee töötab eilsest Malm Investi juhatuse liikmena, kus ta hakkab vedama hiigelprojekti, mille eesmärk on täis ehitada 48 hektarit tühja maad Tallinnas.

Malm Invest kuulub Margus Linnamäele. Altvee sõnul kutsuti ta sinna ettevõttesse tööle ning kuna tegu on põneva projektiga ja valdkonnaga siis ta nõustus.

Malm Invest on võtnud ette Ecobay projekti, mis tähendaks 48 hektari täisehitamist Paljassaare poolsaarel.

"Suund on elamuehituse poole," ütles Altvee, välistamata, et maa-alale võib tulla ka äri- või tööstuspindu. "Me alles tegeleme kontseptiooniga. Kõik, mida ma praegu ütlen, võib veel muutuda."

Praegu on tegu tühja maatükiga, mis on Magnumile kuuluva ettevõtte Paljastor Kinnisvara valduses.

"Enne paari aastat ehitus ei alga. Tuleb turuolukorda vaadata. Meil kohustusi pole, võtame asja rahulikult. Me ei torma," rääkis Altvee.

Projekti arenduskontseptisoon peaks valmima oktoobri lõpuks. Kogu piirkonna väljaarendamine elamupiirkonnaks nõuab Altvee sõnul miljardeid kroone. Samas toimuks ehitustegevus tõenäoliselt järkude kaupa ja seetõttu oleksid esialgsed investeeritavad summad mõnevõrra väiksemad. Altvee rõhutas, et tegu on hetkel spekulatsiooniga, sest arendusprojekt pole valmis.

Altvee sõnul on kaalutud ka partnerite kaasamist projekti, kuid hetkel on vara veel midagi konkreetset öelda.

Hetkel suhtleb Altvee tihedalt arhitektuuribürooga, et arendusprojekti kontseptioon paika panna.

Altveel on usku hiigelprojekti. "See tundub võib-olla meeletu projektina, aga praegu tuleb teha ettevalmistusi järgmiseks tõusuks turul. Kahe-kolme aasta pärast on turuolukord teine. Kui mõistlikult teha, siis tasub selline projekt kindlasti ära. Ega sel aastal müüdavad korterid siis viimaseks jää. Inimese tahavad ju kuskil elada ning kvaliteetseid elupindu on vaja," põhjendas Altvee, miks sellist suurprojekti tasub alustada.

Arendusprojekti teostumine võtab aega vähemalt kümme aastat. "Me võtame asja väga rahulikult. Võimalik, et selle kümne aasta jooksul näeme isegi teist langust kinnisvaraturul," märkis ta, kinnitades, et ta ei näe kinnisvaraturu olukorda väga traagilisena hetkel.

Ecobay projekt hõlmab 48 hektarit mereäärset hoonestamata maad. Projektiga tegeleb hiljuti asutatud ettevõte Malm Invest. Arendatav maatükk kuulub Paljastor Kinnisvarale, mille omanik Margus Linnamäe kuulub ka Magnumi omanikeringi.

Magnumi juht Leon Jankelevitš kinnitas, et praegu Magnum kinnisvaraga ei tegele ja et Paljassaare arendusega tegelev ettevõte ei ole Magnumi tütarettevõte kuigi nende omanikud kattuvad. "Paljastor Kinnisvara OÜ kuulub samasse ettevõtete gruppi AS-iga Magnum, endise nimega AS Magnum Medical. See tähendab, et AS Magnum kontserni omanike ring ja Paljastor Kinnisvara OÜ omanike ring kattub. Samas ei tähenda see seda, et Paljastor Kinnisvara OÜ oleks AS Magnum grupi liige," selgitas ta.

Kinnisturegistrist selgub, et Paljassaare maatükk kuulus varem Magnum Medicalile ning enne seda Tallinna Veele.

Jankelevitš ütles, et Magnum kaalus 2006. aastal kinnisvaraäriga tegelemist, kuid sellest siiski loobuti ja maatükk müüdi edasi 2006. aastal Margus Linnamäele kuuluvale Paljastor Kinnisvarale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474