5. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn üritab haldushoonet kallilt müüa

Tallinna volikogu määras äsja müüki pandud Pirita linnaosa haldushoonele 2,5 korda turuhinnast kõrgema hinna, mis laseb ette aimata, et müük ei pruugi õnnestuda.

Pirita keskuses asuva kahekorruselise haldushoone turuhinnaks hindas Arco Vara Kinnisvarabüroo aasta tagasi 29,7 miljonit krooni, kuid volikogu määras oma suve viimasel istungil hoone enampakkumise alghinnaks 75 miljonit krooni.

Linnavalitsuse põhjendused tuginevad Pirital kahele edukalt müüdud korterile Randvere teel, mille turuväärtus oli eksperthinnangu kohaselt kokku 2 750 000 krooni, linnavalitsuse ettepanek oli määrata korteriomandite alghinnaks kokku 4 miljonit krooni. Enampakkumisel pakuti 4 050 000 krooni.

Haldushoone miinuseks on aga see, et linnaosavalitsus jääb sinna tegutsema, kuni järgmise aasta lõpus valmib uus haldushoone. Samuti on majas palju rentnikke ja osa lepingud kestab 2011. aastani. Rendimäärad pole suured, keskmiselt 50 krooni ruutmeetrilt.

Ostupakkumisi on aega esitada 11. septembrini, kuid Pirita linnaosavanema Tiit Teriku sõnul pole huvilisi maja vaatamas käinud. "Hinna määras linnavalitsus, meie pole kõrgema hinna põhjendust küsinud, meisse see ei puutu," ütles ta.

Tallinna elamumajandusameti vanemspetsialist Natalie Neill lisas, et linna huvides on müüa maja võimalikult kallilt. "Võib-olla tõesti on hind natuke kõrge, aga linn võiks proovida kõrgema hinnaga müüa," jätkas ta. "Kui ei lähe, saab volikogu hinda muuta." Neilli sõnul on huvilisi on suvel käinud küll. "Vist kõik suuremad kinnisvaraarendajad, täna tuleb RIME esindaja," ütles Neill eile.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474