13. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska EMV juht Jaanus Otsa paneb ameti maha

Erimeelsused soomlastest omanikega panid Skanska EMV juhataja Jaanus Otsa ning juhatuse liikme ja ehitusjuhi Olaf Hermani lahkuma.

Jaanus Otsa ja Olaf Herman esitasid avalduse astuda tagasi ettevõtte juhatusest ning oktoobri keskel lahkuda Skanska EMVst. Ettevõtte nõukogu kavatseb uue juhi nime välja kuulutada võimalikult kiiresti, teatas ettevõte.

Skanska EMV emaettevõtte Skanska Oy juhataja Juha Hetemäki selgitas juhtkonnavahetuse tagamaid järgnevalt: ”Meil oli erinev arvamus, kuidas võiks Skanska EMV edasist äritegevust Eestis arendada. Jutt käib näiteks organisatsiooni ülesehitusest ja sellest, kuidas võiks olla korraldatud standardiseeritud ehitus. Skanska üldiseks eesmärgiks on aga edasi arendada pakutavat ehitusteenust ja jätkuvalt kasvatada oma konkurentsivõimet Eesti turul. Senisest rohkem tahame nende eesmärkide saavutamiseks teha koostööd Skanska kontserni teiste äriüksustega."

Jaanus Otsa kommenteeris enda ja Olaf Hermani otsust lahkuda kui vajadust anda ettevõttele võimalus areneda omanike soovide kohaselt. ”Sügis on ikka aeg uue aasta ja ka pikemaajaliste plaanide paikasättimiseks ning minu ja Olafi jaoks sai selgeks, et aeg teatepulk edasi anda on küps,” märkis Otsa.

Olaf Hermani sõnul on tema enda 27 aasta pikkune kogemus ettevõttes ja Jaanus Otsa 10 aastat piisavalt pikk aeg, et EMV ja hiljem Skanska EMV meeskonnaga tihedalt kokku kasvada, kuid muutunud oludes tundus õigem olevat anda võimalus uutele juhtidele.

Hetemäki sõnade kohaselt on vundament ettevõtte edasiseks arenguks tugev, sest Skanska EMV positsioon Eesti ehitusturul on kindel. Ettevõtte ehitusportfell on väga korralik ja hetkel on töös mitmeid suuri projekte, näiteks Tallinna Lennujaama reisijateterminali laiendus või Tartu Ülikooli Kliinikumi uue hoone rajamine Tartus. Ka ettevõtte finantsnäitajad on Hetemäki sõnul tugevad.

Skanska EMV AS on Skanska Oy tütarfirma, mis vastutab Skanska kontserni äritegevuse eest Eestis. Aastast 2000 Skanska kontserni kuuluv Skanska EMV AS on üks Eesti suurematest ehitusfirmadest, mille käive 2006. aastal oli 1,9 miljardit krooni ning kasum 126 miljonit krooni. Ettevõttes töötab ligi 400 inimest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474