17. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FBI: politseitöös on olulised isiklikud kontaktid

FBI direktori nõunik Louis Quijase sõnul on järjest olulisem rahvusvaheline koostöö ja isiklikud kontaktid.

"FBI prioriteet on ära hoida terrorismirünnakuid USAs ja et seda eesmärki täita, on rahvusvaheline koostöö ääretult oluline," rääkis ta.

Quijase sõnul on üks konverentsi põhiteemasid, kuidas saab paremini koostööd teha ja integreerida USAd ja Euroopat "Küberrünnakud, identiteedivargused, lasteporno, organiseeritud kuritegevus jne on rahvusvahelised kuriteod," selgitas ta. "Eriti oluline on koostöö küberkuritegevuse valdkonnas. FBI-l on terve osakond, mis tegeleb vaid nende lahendamisega," lisas ta.

Politsei peadirektori Raivo Aegi sõnul on FBI Rahvusliku Akadeemia 25. juubelikonverentsi korraldamine Eestile suur väljakutse ja au. "Eesti politsei ja FBI vahelised kontaktid ja koostöö on olnud palju pikem ja kestnud aastaid. Keskkriminaalpolitsei on koos FBIga ühiseid operatsioone korraldanud. Ka ei saa mainimata jätta FBI koolitusi, näiteks on FBI akadeemia baaskursuse läbinud 14 eestlast," sõnas Aeg pressikonverentsil.

Aegi sõnul on Eesti politsei ja FBI vaheline koostöö viljakas, millele annab lisaboonuse konverents. "Isiklikud kontaktid ja koostöö on ääretult olulised. Otsekontaktide tähtsus suureneb veelgi," ütles Aeg, sest maailm on avatud ja enam ei ole vaja tegeleda vaid Eesti probleemide lahendamisega.

Ka riigikogu liikme ja FBI Rahvusliku Akadeemia Euroopa osakonna president Kalle Laaneti sõnul on olulised isiklikud kontaktid ja koostöö. "Koostööd reguleerivad seadused ja rahvusvahelised kokkulepped, kuid tähtaim on isikud, kes reaalset tööd teevad ja et nad teaksid teineteist näost näkku," lisas Laanet. "Konverents on üks võimalus kontaktide loomiseks, mis on alus edukaks koostööks. Siin saavad inimesed kokku ja vahetavad kogemusi, õpivad uusi asju, loovad kontakte, mis loob usalduse, sest ilma usalduseta ei jagata infot," lisas ta.

Laaneti sõnul on sellised kogunemised olulised ka kuritegevuse ennetamiseks. "Selleks, et me pidevalt rongi sabas ei jookseks, ongi vajalikud kontaktid. Teistes riikides probleeme nähes, nendest varakult informeeritud olles on võimalik neid ennetada või vähemalt nende tulekuks ette valmistada. Isiklike kontaktide kaudu liigub info kiiremini kui ametlikes kanalites," ütles Laanet.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474