Merealuse gaasitrassi maapealse osa ehitus juba käib

Lenta.ru vahendas, et euroliidu
kehtestatavad energiaturu kaitse piirangud Gazpromi kavandatavat merealust
gaasijuhet ei puuduta, trassi maapealset osa juba ehitatakse.

Kavandatav gaasijuhe ei jaota gaasi, selgitas Euroopa Liit meediale. 19. septembril täiendas Euroopa Komisjon gaasi- ja teiste energiakandjate turu regulatsioone viie aktiga, mida Gazprom juba ka kritiseerida jõudis. Gazpromi asejuht Aleksandr Medvedjev nimetas neid regulatsioone “maailmamajanduse ajaloo absurdseimateks”. Üks uutest reeglitest välistab näiteks gaasijaotusvõrkude ostu Euroopa Liidu territooriumil Gazpromi kui energiatootja poolt.

Merealune gaasijuhe ehitatakse selleks, et müüa gaasi Lääne-Euroopasse otse, Poolast, Valgevenest, Ukrainast ja Balti riikidest mööda minnes, selgitas Lenta.ru. Osa neist riikidest töötab praegu gaasijuhtme ehitamise vastu, tuues ettekäändeks keskkonnariskid, märkis portaal.

Praegu ehitatakse juba Gazpromi ja Saksa firmade ühise gaasijuhtme maapealset osa.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised