2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Forticomi juht: Vene turg on nagu kullaauk

AS Forticomi juht Vitalijs Rubstein ütles, et näeb Vene interneti- ja mobiiliturul väga suurt potentsiaali, kuna selle areng on alles algusjärgus.

Viimase kuu ajaga kasvas uuele tehnilisele platvormile viidud Odnoklassniki.ru kasutajate arv neli korda, 250 000 inimeselt miljoni inimeseni päevas. Järgneb intervjuu Vitalijs Rubsteiniga.

Leidsin äriregistrist vaid Forticom ASi 2005. aasta aruande. Palun kas saate öelda, milliseks kujunesid majandustulemused möödunud aastal?

Audiitorid ei jõudnud kahjuks meie majandusaasta aruannet tähtajaks läbi vaadata ja tegelevad sellega praegu. Meil on firmas selline poliitika, et me ei saa tulemusi enne avaldada, kui nad on oma tööga valmis jõudnud.

Millist potentsiaali näete Vene turul?

Vene turg on kahtlemata suure potentsiaaliga, kuna selle areng on alles algusjärgus. Täna kasutab Venemaal mobiiltelefoni ainult 100 miljonit inimest ja internetti 20 miljonit inimest. Tahtsime juba ammu Vene turule minna, sest meie platvorm on end õigustanud. Mõistsime samas, et nullist alustada oleks väga raske.

Odnoklassniki.ru kasvas kiiresti, kuid polnud selleks tehniliselt valmis. Osaluse omandamisel polnud küsimus rahas, vaid tehnoloogias. Paljud tahtsid Odnoklassniki.ru-d osta ja pakkusid raha, kuid seda ei müüdud. Otsustas tehnoloogia.

Viisime Odnoklassniki.ru uuele platvormile ja ta kasvas nelja nädalaga neli korda. Kui enne oli portaalil 250 000 kasutajat päevas, siis praegu kasutab seda iga päev miljon inimest. Ilma uue platvormita poleks Odnoklassniki.ru suutnud niimoodi kasvada ning oleks kaotanud konkurentidele.

Mida toob tulevik, kas muudate ka Odnoklassniki.ru välisilmet?

Tulevad uued teenused, kuid portaali välisilmet me ei muuda. Odnoklassniki on Venemaal tuntud bränd ja pole mõtet oma isiklikku disaini sinna viia. Vaatasime, et kasutajatele ta meeldib ja tegime vaid oma (tehnoloogiast tulenevad – toim.) väikesed parandused.

Oleme juba seitse aastat turul, selle ajaga nii mõndagi õppinud ega tee enam vigu. Vene portaalis juurutasime uue tehnoloogia tunduvalt kiiremini kui oleme seda varem teinud. Ja see on alles algus. Meie suurim konkurent on Vkontakte.ru, kuid uuel tehnoloogial Odnoklassniki konkureerida ka Yandexi ning Mambaga.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474