3. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Juske: perekond Vitsut on võitja Kristiine kinnisvaratehingus

Tallinna sotsiaaldemokraatide esimees ja SDE juhatuse liige Jaak Juske kirjutab oma blogis, et lisaks Keskerakonna suurrahastajale Vjatšeslav Leedole on Kristiine kinnisvaratehingus võitja perekond Vitsut.

Juske blogis on järgmine sissekanne: "Tänane Äripäev kirjeldab ühte keskerakondlikule linnavalitsusele tüüpilist kinnisvaraarendusskeemi. Partei suurrahastajal on soov ehitada iga hinna eest kõrghooneid piirkonda, kuhu need üldse ei sobi. Kohalikud elanikud avaldavad planeeringu vastu protesti. Selleks, et planeering saaks ikkagi linnaosa halduskogu heakskiidu, aetakse kõik keskerakondlased, ka need, keda halduskogus üliharva näeb, õigeks ajaks istungile kohale. Täielikult keskparteilaste kontrolli all olevas linnavalitsuses pole proteste tekitanud planeeringu kinnitamine enam probleem.

Tihase tänava planeeringu puhul juhtus aga väike tööõnnetus. Nimelt ei leidnud planeering heakskiitu halduskogu komisjonis. Nii tuli linnaosa asevanemal kõvasti keerutada, et parteituusade ja nende toetajate soovid halduskogus läbi suruda. Lisaks Keskerakonda suure rahahunnikuga toetanud Leedole on kõnealusel planeeringul veel üks üpris otsene seos savisaarlastega. Nimelt puudutab planeering ka Sõpruse puiestee ja Tihase tänava nurgal asuvat Majanduskaitse Büroo kinnistut, kuhu peaks kerkima ärihoone. Selle büroo omanik on aga keskerakondlasest linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti kurikuulus vend Lauri. Võib ju loota, et vennad omavahel üldse ei suhtle ning nii pole Lauri Toomase ja tema parteikaaslaste abi kinnisvaraprojekti läbisurumiseks palunud. Paraku kipuvad aga faktid teist keelt rääkima. Olgu kahe venna heade suhete tõestuseks toodud alljärgnev lugu. Tänavu veebruaris jagas Rahvaliidu nimekirjas Riigikokku kandideerinud Lauri Vitsut külarahvale viinapudeleid, millele lisaks tema enda nimele ka venna Toomase nimi ilusasti trükitud oli. Mõned kuud hiljem tormas Toomas Vitsut partei käsul alkoholivastase võitluse eesliiniline."

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474