Q Vara otsis Expo Real messilt investoreid

Q Vara näitas Expo Real 2007 messil
Münchenis Riia linna stendil maketti projektile Jonathan, mida arendatakse
koostöös Läti partneriga Revolution.

ASi Q Vara juhatuse esimees Meelis Ðokmani sõnul esineti Riia linna stendil seetõttu, et tegemist on Riia linna ühe suurima projektiga lähiaastatel. "See on eluasemeprojekt, kus on müüdavat pinda koos garaaþidega 37 000 ruutmeetrit, millest 2000 ruutmeetrit on kontorpinda," rääkis Ðokman, et projekt on suunatud keskmisele ja keskmiselt jõukamale segmendile ning keskmine ruutmeetrihind on arvestatud 2008 eurot (68 000 krooni).

Projekti näidati aga vajadusel leida investoreid. "Viimaste aastate jooksul on Eestis, Lätis ja Leedus krediidipoliitika pankadel oluliselt muutunud, mis tähendab, et varasema 10% omafinantseeringu asemel tuleb leida 30% omafinantseeringut leida, võib-olla eluaseme sektoris isegi rohkem. Kuna me veel pankades pole käinud, siis ma pakun, et selle projekti puhul on see 30-40% omafinantseeringut. Projekti kogu investeerimismaht on umbes 80 miljonit eurot. Siin on selge, et selleks, et Jonathani projekti edukalt läbi viia on vaja kaasata mõningaid tõsisemaid investoreid," selgitas Ðokman ja lisas, et seni on nad märkimisväärset huvi äratanud investorite seas.

"Selle pärast me siin Münchenis oleme, siin on päris palju Saksa baasiga investeerimisfonde, kes on huvitatud raha Baltikumi paigutama," iseloomustas Ðokman Expo Real messil osalemise olulisust.

Q Varal on hetkel pooleliolevaid projekte Eestis kuus ning kaks ühisprojekti Läti partneriga Revolution.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised