11. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Väikefirmad nõuavad Facio Ehituselt ligi miljon krooni

Täna arutas Harju maakohus kahe väikefirma nõudeid, kes soovivad Facio Ehituselt saada kätte rohkem kui 800 000 krooni võlga.

Praegu on AS Fixtecil Faciolt saamata 311 922 krooni. Peamiselt isolatsioonitöid tegev OÜ Fasso Ehitus VDWS nõuab 425 000 ning 134 000 krooni tasumist.

Keskkonnatehnika alal tegutseva ASi Fixtec tegevdirektor Mait Põldemaa ütles täna, et Facio Ehitus oli firmale vahepeal võlgu üle 1,2 miljoni krooni. „Me oleme väike firma ja sattusime sellest väga suurtesse raskustesse,“ rääkis Põldemaa.

Facio on ka varem alltöövõtjatele võlgu jäänud, nii et need on läinud kohturada tallama. Makseraskustele viitavad maksuvõlad Facio grupi ettevõtetel puuduvad.

Facio Ehituse juht Toomas Tromp ütles, et peab pooleliolevate kohtuvaidluste kommenteerimist ebaeetiliseks. Samas väitis ta, et firma ei taha põhjendamatuid nõudeid rahuldada.

„Minu isikliku veendumuse kohaselt on normaalne, et majandusvaidluse lahendab kohus,“ rääkis Tromp ja märkis, et selline asjade käik ei tohiks tema arvates ületada soliidse ärilehe uudise künnist.

Tromp lisas, et Fixteci ja Fasso Ehituse nõuded pärinevad aastate tagant ja neid pole õnnestunud läbirääkimiste teel lahendada.

„Mulle ei meenu hetkel ühtegi 100% Facio kahjuks tehtud kohtuotsust, mis viitab ehk sellele, et mitte alati ei ole kohtusse kaebajal õigus,“ ütles Tromp. „Ettevõtte suurus ei ole siin tähtis, seaduse ees on kõik võrdsed. Kui Facio vastu nõude esitajal on olnud selge õigus, oleme sellise nõude ka alati vabatahtlikult rahuldanud.“

Tromp nentis, et möödarääkimisi tuleks ennetada. „Oleme alati selle poolt olnud,“ ütles Tromp. Erimeelsused tekivad tavaliselt kohustuste erinevast tõlgitsemisest. Lahendus võiks olla detailsemates lepingutes ning varem kokku lepitud protseduuride täpses järgimises.

Praeguseks on Facio üle läinud standardiseeritud lepingutele ja dokumendivormidele ning seetõttu tekib vaidlusi üha harvem, sõnas Tromp.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474