Kunstiakadeemia uue hoone konkursi võitja saab miljoni

Täna kuulutab Eesti Kunstiakadeemia välja
uue õppehoone arhitektuurivõistluse, mille võitjat on ootamas miljon krooni.

Üle kümne aasta väldanud asukoha otsingute järel otsustas kunstiakadeemia nõukogu rajada ülikooli uue õppehoone ajaloolisse asukohta Tallinna südalinnas – Tartu mnt 1/3, kus kool on asunud aastast 1917, teatas akadeemia.

"Uus EKA õppehoone on põnev väljakutse asukoha ja hoone funktsiooni tõttu, sest tulevane rajatis hakkab paiknema pealinna kaubandus- ja ärisüdamikus," sõnas EKA rektor professor Signe Kivi. "Samuti võiks parimaid arhitekte motiveerida võistluses kaasa lööma ühe miljoni krooni suurune võidupreemia," loodab professor Kivi.

Avalikule rahvusvahelisele konkursile oodatakse osalema arhitekte kogu maailmast.

Eesti Kunstiakadeemia on Eesti ainus kunsti-, disaini-, arhitektuuri- ja kunstikultuurialast kõrgharidust andev avalik-õiguslik ülikool, mis on katkematult tegutsenud 1914. aastast. Eesti Kunstiakadeemias õpib hetkel üle 1000 tudengi, kellest mitmed täiendavad end õppetöö vältel väliskõrgkoolides.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised