26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara: korduvaid hindamisakte tellitakse harva

Arco Vara Kinnisvarabüroo hindamisosakonna juht Tõnu Luts ütles aripaev.ee-le, et hindamisakte värskendatakse harva.

Vastab Tõnu Luts.

Kui palju tellitakse praegu varem hinnatud kinnisvaraobjektidele uusi hindamisakte?

Arco Vara Kinnisvarabüroos ei ole kordushinnangute tellimuste maht domineeriv. Domineerivad siiski esmakliendid.Kes on hetkel peamised uute aktide tellijad või nende initsiaatorid? Kas kinnisvaraomanikud, kes tahavad müüa; omanikud, kes tahavad kinnisvara tagatisel laenu võtta; potentsiaalsed ostjad, kes soovivad teada neid huvitava kinnisvara praegust turuväärtust; kinnisvaratagatise väärtust kontrollivad pangad?

Üldjuhul jagunevad elukondliku kinnisvara eksperthinnangute tellijad suurusjärgus kaheks. Esmalt kliendid, kes omavad hinnatavat objekti ning soovivad saadava laenuga selle remonti või ümberehitust finantseerida. Teiseks kliendid, kes tellivad eksperthinnangu ostetavale kinnisvaraobjektile.Kuidas mõjutab muutunud turuolukord kinnisvarahindajate sissetulekuid? Kas teenistus on kasvanud või pigem kahanenud?

Muutunud turuolukorda iseloomustab eelkõige teostatud tehingute arvu langus, millest tulenevalt vajatakse vähem eksperthinnanguid laenutagatise hindamiseks. Samas vajatakse enam hinnanguid äriühingute finantsaruandluse või erinevate vaidlusküsimuste tarbeks.

Kui hindajate teenistus on suuresti üles ehitatud tulemustasudele, siis võib arvata, et nende teenistus võib mõnevõrra löögi alla sattuda.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474