Vene allveelaev tungis Eesti majandusvööndisse

19. septembril Eesti majandusvööndis
viibinud kaht Vene allveelaeva ei seiranud Eesti poolelt keegi, sest olukorral
silma peal hoidnud soomlased Tallinna ei teavitanud, kirjutas Eesti
Ekspress.

“See on huvitav, et soomlased said info allveelaevade kohta kätte, aga ei jaganud seda Eestiga, kelle majandusvööndis asi aset leidis. Paigas, kus laevu kohati, oli tunduvalt suurem Eesti huvi kui Soome oma,” kommenteeris fotot Ekspressile Põhja piirivalvepiirkonna staabiülem vanemleitnant Mati Terve.

Ekspressile foto saatnud soome meremees meenutas, et sündmus leidis 19. septembril aset tõepoolest Naissaare lähistel ja kahe tunni jooksul, mis nende laev sealkandis viibis, möödus neist kaks vene allveelaeva ühes saatelaevaga. Sündmuskohale ruttas Soome mereväe alus ja üle tuhises ka Soome kopter.

Piirivalve andmetel Vene allveelaevad Eesti territoriaalvetesse ei sisenenud, vaid seilasid Eesti majandusvööndis, kus kehtib vastavalt mereõigusele avamerereþiim.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised