Uut Sakala keskust hakatakse ehitama pärast jõule

Sakala keskuse asemele Tallinna südalinnas
hammustatud auku taotakse praegu vaiu, pärast jõule läheb päris-ehituseks.

Sakala keskuse asemele rajatava kultuurimaja aktsiatest kuulub 60% välismaalastele ehk Rootsi kinnisvara investeerimisfirmale Sveafastigheter. 40% kuulub Eesti päritolu äriosaühingutele BDG Holdings ja Koha Capital, vahendas ETV24.

Sakala lammutamine tõi kaasa seni suurima elanike vastuseisu Tallinna arendustegevuses ja seda on hinnatud kui kehtiva detailplaneeringu ränka eiramist. Uue kultuurimaja arenduses 60% aktsiatest omava Rootsi kinnisvarafondi Sveafastigheter esindaja Jörgen Österberg on ilmselt kimbatuses, kui vestlus läheb lammutuseelsetele sündmustele, Sakala hoone kui ajaloomärgi väärtustele ja rahva vastuseisule.

"Tegelikult ühinesime projektiga, kui vana maja oli juba lammutatud," rääkis Österberg. "Kindlasti oleme sellest rääkinud, aga praegu keskendume hoone ehitamisele, andmaks suurepäraseid teenuseid, et inimesed võiksid tulla, kohtuda üksteisega. Siia majja tuleb palju kultuuriüritusi. Ma arvan, loodetavasti suudame tuua siia asju, mis teevad inimesed kokkuvõttes õnnelikuks."

Rootsi ja Eesti investeerijate vahel kehtib kokkulepe, et rootslastele ei jää enamusaktsiad. Nii ei saa Uus-Sakala maja hakata nimetama Rootsi majaks.

"Meil on 60% aktsiatest, kuid eelmistel omanikel on võimalus osta 10% tagasi," ütles Österberg.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised