Turvamehed lasid Iraagis maha süütu taksojuhi

Ameerika turvafirma DynCorp
International töötajad lasid Bagdadis maha iraaklasest taksojuhi, kes püüdis
liiklusummiku tekitanud turvakolonnist mööda sõita.

10. novembril toimunud tapatöö andmed pärinevad Iraagi siseministeeriumilt, vahendas The New York Times. Pealtnägijate sõnul tulistasid DynCorp Internationali töötajad taksojuhti hetkel, kui see üritas nende kolonnist mööda sõita. 40aastane taksojuht Mohamad Khalil Khudair suri teel haiglasse.

Sündmuskohal viibinud Iraagi armee seersant vaatas takso peale tulistamist üle. Seal ei olnud lõhkeainet ega relvi. Siseministeeriumi sõnul ameeriklased „lihtsalt tulistasid ja sõitsid minema.“ DynCorp International pole senini tema vastu tõstatatud süüdistustele reageerinud.

Septembri keskel tapsid Blackwateri turvatöötajad rahvarohkes kohas põhjuseta 17 iraaklast, 24 inimest sai haavata.

Blackwater oli suurim eraturvafirma, mis omas 300 miljoni dollarililist lepingut Iraagis viibivate Ameerika riigiametnike ja nende vara kaitseks. Rahva sekka tulistamise tõttu peatas USA valitsus aga Blackwateri tegevuse Iraagis, tema turvamehed saadeti riigist välja.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised