14. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saaremaa metsamüüki varjutab rahapesu kahtlus

Oktoobri keskel Salme vallas Länga külas aset leidnud maamüügitehing on tekitanud rahapesu kahtlusi.

OÜ Meite Saar maksis kinnistu mõtteliste osade eest mitmekordselt rohkem kui firma enda poolt enampakkumisel ülesseatud hind, kirjutas Meie Maa.

19. oktoobril toimus 92-hektarilise Alasniidu kinnistu müügiks enampakkumine, kus 17 kaasomanikku püüdsid parimal moel realiseerida oma vara.

Protokolli põhjal osutus parimaks OÜ Traperii pakkumine. Firma nõustus kinnistu eest maksma 4,8 miljonit krooni. Teiseks jäi Metsahalduse OÜ 4,12 miljoni krooniga. OÜ Meite Saar pakkus kinnistu eest 2,7 miljonit krooni. Esimesed kaks aga loobusid.

Nii müüsid kaasomanikud Jaanus Himmist ja Kalle Ait oma mõttelised osad OÜ-le Meite Saar. Metsamaa hind enampakkumisel küündis 35 000–40 000 kroonini hektari kohta. Meite Saar aga maksis 2,4-hektarilise maatüki ühe hektari eest 120 000 krooni.

Rahapesu andmebüroo soovituslikus juhendis rahapesu kahtlusega tehingute tunnuste kohta on ära toodud kaks punkti, mis allika arvates sobivad täpselt antud juhtumi kohta. Juhendi punkti 8.7. järgi on tunnuseks see, et isik on nõus maksma või maksab kinnisvara eest tunduvalt üle turuhinna. Sama juhendi punkti 10.6 kohaselt on rahapesu kahtlusega tehingu tunnuseks asjaolu, kui lühikese ajaperioodi jooksul tehakse sama kinnisvaraga uus tehing eelmisest tehingust tunduvalt erineva hinnaga, kui see ei ole seostatav üldise kinnisvarahinna tõusu ja/või langusega.

Meie Maa andmetel toimub Alasniidu kinnistu müügiks uus enampakkumine.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474