17. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Messi sõnum: soovin osta väikest korterit Bulgaarias, mere ääres

Kogukas, 50aastates ning nahktagis ja Armani mustas särgis mees soovis Saku Suurhallis kinnisvaramessil osta kinnisvarafirma Bulgarian Investment esindajalt kahetoalist väikest korterit Bulgaaria päikeserannikul.

"Tahaks seal lihtsalt perega puhata," oli mehe soov. „Kõik väikesed aga on meil juba otsas,“ vastas neiu ja ulatas mehele tasku panemiseks infovoldiku Bulgaaria villadega, lisades: „Äkki ikka leiate siit midagi sobivat“. Kinnisvara ruutmeetri hind Bulgaarias jäi infovoldikute põhjal vahemikku 760-840 eurot (11 891 - 13 143 krooni).

Enamik messi vähestest külastajatest olidki kogunenud tõmmu jumega siredate noormeeste võõramakeelset juttu kuulama Bulgaaria kinnisvarast. Lisaks Bulgarian Investmentile pakkusid päikeseranna kinnisvara veel OÜ Marmiire, Bulgarian Properties, Re/Max Baltics ja eraettevõtja Hirvo Lukas.

Re/Max pakkus lisaks ka kinnisvara Hispaanias Costa Del Solis ja Lukas Leedu kuurortlinnas Palangas. Samuti müüdi kinnisvara ka Türki ning Egiptusesse.

Eesti suuremad kinnisvarafirmad nagu Arco Vara, Ober Haus, Pindi ja Uus Maa messil osalemist rentaabliks ei pidanud, neid seal näha ei olnudki. Märki polnud maas ka Eesti ehitusgigantidest: Merko Ehitusest ja Eesti Ehitusest.

Ja kohal olnud väiksemate Eesti kinnisvarafirmade esindajad rõõmust ei säranud. Laanekivikodu müügimees Tarmo Adamson tõdes nukralt juhuslikule huvilisele: „Bulgaarlased siin jah uhkeldavad oma kliimaga“.

NCC Ehituse ettekannet elamuehitusprojekti Tähekodu teemal kogunes kuulama umbes viis inimest, kui ajakirjanikud ja kaameramehed välja arvata. Ettevõtte turundusjuht Heikki Põhi kuulutas reipal häälel, et meedia suureks puhutud kinnisvarakrahhi saabumist ei tasu karta, sest inimesed ikka abielluvad ja vajavad elamist. „Ja lahutavad ka, kahjuks, siis on ka uut kodu vaja,“ möönis ta.

Täna ja homme toimub Tallinnas Saku Suurhallis Kinnisvaramess 2007.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474