20. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Analüütik ootab Apple’i aktsiale järgneva 90 päeva jooksul tugevat tõusu

Investeerimispank Piper Jaffray lisas eile Apple aktsia nn alfa-nimekirja, mis koosneb aktsiatest, millel on mingi katalüsaatori või turutingimuste tõttu potentsiaali lühiajaliselt kiiresti tõusta.

Macintosh arvutite, mp3-mängijate iPod tootja Apple’e uudiseid ja kuulujutte vahendavas portaalis AppleInsideris teatatakse, et investeerimispanga analüütik Gene Munster kirjutas klientidele saadetud sõnumis, et nemad ootavad järgneva 90 päeva jooksul aktsiale tõusu. „Aktsia hind peaks tõusma tänu kõigi aegade tugevaimate innovaatiliste muudatustega toodetele Apple'i jaoks traditsiooniliselt tugeval detsembrikvartalis, aga ka uute toodetele, millest antakse teada jaanuari algusel toimuval messil Macworld”

Eelmisel neljal aastal on Apple aktsia hind ajavahemikul 1. oktoober kuni 1. detsember kerkinud 42,5 protsenti. „Me usume, et sel aastal on põhjust oodata sarnast hinnaliikumist,” kirjutas analüütik. „Me usume, et uued puutetundliku ekraaniga iPod ja klassikaline iPod classic ning iPod nano on ettevõtte ajaloo tugevaim uuenduste sari jõulumüügi perioodil,” lisas Munster.

Teiseks teguriks, mis tõenäoliselt toetab aktsia hinda on analüütiku sõnul Macword, kus on igal aastal teatatud uuest tootest. Nn Macwordi faktor on kergitanud aktsia hinda keskmiselt 37 protsendi võrra kvartali jooksul.

Apple on vaid üks tervest reast nn alfa-nimekirja aktsiast, mida tuleb vaadata erinevalt standardsoovitusest, milleks on ostsoovitus 12 kuu hinnasihiga 250 dollarit. Eile langes Apple’i aktsia hind Nasdaqil 1,5 protsenti 163,95 dollarini.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474