Pilguse mõisahärra rajab Pihlalaiule puhkekompleksi

Pilguse mõisa omanik Tiit Arro
plaanib Soela väinas asuvale Pihlalaiule puhketeenuseid pakkuva kompleksi
ning sadamakoha rajada.

Mitmeid aastaid müügis olnud 6,7-hektarilise eksklusiivse laiu hinnaks oli erinevatel andmetel ligi 6 miljonit krooni. Praegu asuvad laiul nõukogudeaegsed lagunenud piirivalvehooned.

Aastaid tühjalt seisnud Saaremaa põhjarannikust kilomeetri kaugusel paikneva laiu omanik on OÜ Avenurm, kus tegutseb ka Pilguse mõisa taastanud ja seal turismiteenust pakkuv Tiit Arro, kirjutas Oma Saar.

Soela väinas asuvale laiule on võimalik pääseda ainult veeteed pidi. Piirivalvemajade taastamisega loodabki Arro laiule elu tagasi tuua.

“Eesmärk on piirivalve hooned korda teha ja rajada sinna puhkekompleks,” ütles Tiit Arro Oma Saarele. Lisaks on omanikul plaanis teha laiu kagutippu ka pisike sadamakoht ning piknikuplats. Arro sõnul püütakse tööga alustada juba talvel, sest ehitusmaterjali on üle jää lihtsam vedada kui meritsi.

Arro loodab puhkeküla avada juba järgmise aasta jooksul.

Pihlalaiu müügiga tegeles teiste seas ka Austraalias registreeritud internetilehekülg LuxuryRealEstate.com. Elektri ja kanalisatsioonita saarekese eest küsiti 449 000 eurot ehk ligikaudu 7 000 000 krooni.

Pihlalaiul asub heas korras saun, mille laval istudes avaneb imeline vaade merele. Müügikuulutus kiitis kohaliku omavalitsuse abivalmidust. Saart ümbritsev laht olevat muuseas väga hea angerjapüügikoht. LuxuryRealEstate müüb saari ka teistesse maailma paikadesse.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised